Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Čakali ste, že bez dopingu nebudeme vyhrávať. A teraz to vidíte, smejú sa Rusi

Medaily našich športovcov sú najlepšia odpoveď pochybovačom, ktorí verejne kritizovali účasť Rusov na olympijských hrách v Tokiu.

01.08.2021 12:16
Vitalina Bacaraškinová Foto: ,
Ruská strelkyňa Vitalina Bacaraškinová.
debata (99)

Tieto slová patria šéfovi Ruského olympijského výboru Stanislavovi Pozdňakovovi v reakcii na kritiku od ľudí, ktorí nechceli ruských športovcov na najväčšom letnom športovom sviatku.

Pozdňakov je veľmi vďačný, že športovci Ruska do tejto chvíle majú už na konte 38 medailí, z toho 11 zlatých a to im stačí na priebežné piate miesto v medailovom hodnotení krajín. Na čele je v deviaty deň súťaží Čína s 50 medailami, 23 zlatými.

Japonsko OH2020 gymnastika športová ženy viacboj družstvá Čítajte viac Americkí ufňukanci a ich médiá by sa mali naučiť prehrávať. Aj s Ruskom

„Naši kritici predpokladali, že ruskí športovci nevedia súťažiť bez dopingu. Opak je pravda, nech si všetci pozrú výsledky, ktoré dosiahli v Tokiu. Je to jasná odpoveď pre pochybovačov. Opakujem, nielen slová, ale aj skutky a výsledky sú dôležité,“ skonštatoval Stanislav Pozdňakov.

Ruskí športovci na OH v Tokiu nemôžu štartovať pod národnou vlajkou, ale iba pod hlavičkou Ruského olympijského výboru (ROV). Celkovo nemôžu používať názov svojej krajiny, vlajku ani hymnu. Dôvodom je trest za svojvoľnú úpravu údajov v moskovskom antidopingovom laboratóriu a s tým spojený štátom podporovaný a organizovaný doping u športovcov.

clanok Dávame do pozornosti OH Tokio 2020: pozrite si kompletný program
99 debata chyba
Viac na túto tému: #Tokio 2020