Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tenisové zlato berie žena, ktorej život sa točí aj okolo Slovenska

Švajčiarska tenistka Belinda Bencicová sa stala víťazkou ženskej dvojhry na Hrách XXXII. olympiády v japonskom Tokiu. V sobotňajšom finále si v trojsetovej bitke o zlato poradila s Češkou Markétou Vondroušovou 7:5, 2:6, 6:3.

31.07.2021 16:36
Belinda Bencicová Foto: ,
Belinda Bencicová počas olympijského finále.
debata (16)

Bencicová v Tokiu dokázala to, čo sa nepodarilo ani dvom veľkým švajčiarskym tenisovým legendám. Roger Federer ani Martina Hingisová nikdy nedobyli olympijský titul vo dvojhre. Dosiaľ jediným Švajčiarom, ktorému sa to podarilo, bol Marc Rosset na OH 1992 v Barcelone.

Dvadsaťštyriročná Benčičová sa raduje z najväčšieho úspechu vo svojej kariére. S krajankou Viktorijou Golubicovou môžu v nedeľu získať aj zlato vo štvorhre, vo finále nastúpia proti jednotkám podujatia Barbore Krejčíkovej a Kateřine Siniakovej z Česka. Vondroušová neuspela v záverečnom súboji rovnako ako na Roland Garros 2019.

clanok Dávame do pozornosti OH Tokio 2020: pozrite si kompletný program

„Podala som najlepší výkon, aký bol v mojich silách. Ani neviem, ako sa mi to podarilo, som naozaj hrdá. Je to veľkolepá chvíľa. Martina a Roger toho dokázali nesmierne veľa, pravdepodobne viac, ako môžem dokázať ja. Takže tento triumf venujem im,“ citovala Benčičovú agentúra AFP.

Kúsok Bencicovej olympijského úspechu patrí aj Slovensku. Bencicová má rodičov aj priateľa a zároveň kondičného trénera v jednej osobe zo Slovenska. Pred rokom v jarnom období počas prvej fázy pandémie koronavírusu trávila veľa času na Slovensku, kde aj trénovala a dokonca sa stala víťazkou bratislavského turnaja v rámci tenisového seriálu Peugeot Tennis Tour 2020.

V dueli o 3. miesto ukoristila bronz Jelina Monfilsová (Svitolinová, pozn.) z Ukrajiny. Tá zdolala Jelenu Rybakinovú z Kazachstanu 1:6, 7:6 (5) a 6:4. Aj v prípade Monfilsovej existuje slovenská stopa, a to vďaka jej niekoľkoročnému zázemiu v Empire Tennis Academy v Trnave

OH v Tokiu v obrazoch - 9. deň Fotogaléria - 22 fotiek Všetky fotky
Slovenskí reprezentanti v športovej streľbe...
16 debata chyba
Viac na túto tému: #Belinda Bencicová #Tokio 2020