Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Toto predsa vôbec nie je fér

Narodil sa ako muž, ale cítil sa inak. Po solídnej kariére medzi juniorskými vzpieračmi sa rozhodol pre zmenu. Najprv pohlavia a neskôr aj kategórie. Laurel Hubbardová bude v pondelok v Tokiu súťažiť so ženami.

31.07.2021 14:30
Laurel Hubbardová Foto: ,
Laurel Hubbardová sa pripravuje na účinkovanie v Tokiu.
debata (149)

Prihláška sa napriek protestom súperiek prijíma. Razítko: Medzinárodný olympijský výbor.

V roku 2021 sme zašli tak ďaleko, že na najvyššom športovom fóre sme dovolili, aby svetonázor dal K.O. prírode a bezpodmienečné právo byť začlenený zasa na frak zdravému rozumu.

Hubbardová dostala prednosť pred húfom jej súperiek, ktoré kričia: to predsa nie je fér!

Fakty sú nasledovné: absolútne rekordy mužských športovcov v porovnaní so ženskými sú v rovnakých disciplínach lepšie o desiatky percent. Čím je šport silovejší, tým je nepomer radikálnejší.

MOV robí, čo môže, aby začlenil transgender ženy medzi biologické ženy. Ako podmienku ich účasti v súťaži nastavil úroveň testosterónu na 10 nmol/l a menej. Veda dnes dokáže čokoľvek, no stačí to na to, aby sme mohli povedať o tokijskej súťaži vzpieračiek, že je v poriadku?

Podľa vedeckých poznatkov vraj nie. Hustota kostí, veľkosť srdca, ani objem svalov sa po procese zmeny pohlavia nezmenšia.

To všetko sa deje v čase, keď športovcom ráno o šiestej zvonia antidopingoví komisári, aby mohli spraviť nečakaný test. Keď profesionáli musia týždne dopredu nahlasovať presné miesto svojho pobytu, aby boli kedykoľvek zastihnuteľní.

Aj preto je akceptovanie Hubbardovej v súťaži vzpieračiek do neba volajúca absurdnosť.

clanok Dávame do pozornosti OH Tokio 2020: pozrite si kompletný program

Zároveň je to podpásovka pre ženský šport. A reálna hrozba jeho likvidácie. Mimochodom, na OH je aj ženský box. Uvidíme v Paríži 2024 takýto nepoctivý súboj aj medzi povrazmi?

Novozélanďanka s najväčšou pravdepodobnosťou nebude zlatá. V pondelok ju čakajú minimálne dve výrazne silnejšie súperky. Po pretekoch sa akiste ozve niekoľko kuvikov, ktorí budú tvrdiť, že byť biologickým mužom nie je výhoda. Veď nevyhrala.

Hubbardová má 43 rokov a vyzve ženy v športovo výrazne kvalitatívnejšom veku. Neriešme preto tie, ktoré ju predbehnú, venujem sa tým, ktoré zdolá.

Síce pod rúškom inklúzie. Ale po totálne neférovom boji. Toto je veľmi zlá cesta…

OH v Tokiu v obrazoch - 9. deň Fotogaléria - 22 fotiek Všetky fotky
Slovenskí reprezentanti v športovej streľbe...
149 debata chyba
Viac na túto tému: #Tokio 2020 #Laurel Hubbardová