Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jeho zrážka s usporiadateľom vystrašila svet. Dni v bolestiach vykúpil zlatom

Zlato v cyklistických pretekoch BMX na OH v Tokiu získal Holanďan Niek Kimmann. Striebro vybojoval Brit Kye White, bronz Carlos Alberto Ramirez Yepes z Kolumbie.

30.07.2021 11:40
Niek Kimmann Foto: ,
Niek Kimmann po triumfe v cyklistických pretekoch BMX.
debata

Obhajca zlata Connor Fields z USA v semifinálovej jazde ťažko spadol (pozrite si video) a z trate odišiel až s pomocou zdravotného personálu.

Postup do finále si napriek tomu zaistil, no nemohol v ňom nastúpiť.

Fieldsa previezli do nemocnice do nemocnice. Ako informuje oficiálny web podujatia, okrem 28-ročného šampióna z brazílskeho Ria de Janeiro 2016 boli do nehody zapletení aj Holanďan Twan van Gendt a Francúz Sylvain André.

Fields sa krátko pred pádom nachádzal na 2. pozícii, keď pravdepodobne zachytil zadné koleso vedúceho Romaina Mathieua z Francúzska a tvrdo spadol na zem, pričom sa mu už nedokázali vyhnúť spomenutí Van Gendt a André.

„Môžeme potvrdiť, že Connor Fields je pri vedomí a čaká na ďalšie lekárske vyšetrenie. O ďalšom vývoji budeme informovať hneď, ako budú k dispozícii ďalšie informácie,“ uviedol lekár amerického cyklistického tímu.

OH v Tokiu v obrazoch - 8. deň Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Ruský plavec Jevgenij Rylov po zlate na 200 m...

Víťaz Kimman si v pondelok zranil koleno po tom, ako mu počas tréningu doprostred dráhy skočil jeden z usporiadateľov (ten vyviazol bez zranenia). Video nájdete tu.

„Nemôžem tomu uveriť,“ tešil sa Kimmann pre NOS TV. "V pondelok som zasiahol usporiadateľa a myslel som si, že sa môj sen skončil.

Vedel som, že trať mi vyhovuje a ak sa mám stať olympijským šampiónom, bude to tu," dodal.

clanok Dávame do pozornosti OH Tokio 2020: pozrite si kompletný program

Po tréningu si vral vzal lieky proti bolesti, ale potom ho rozbolel žalúdok. "Posun pretekov mi pomohol. Všetku negativitu okolo seba som vypustil.

Bol som taký unavený, že som si myslel, že ma súperi budú predbiehať zaradom. Zabojoval som a je z toho zlato, teraz idem zavolať rodičom," uzavrel v prvom rozhovore Holanďan.

Muži – finále: 1. Niek Kimmann (Hol.) 39,053 s, 2. Kye Whyte (V. Brit.) 39,167, 3. Carlos Alberto Ramirez Yepes (Kol.) 40,572, 4. Sylvain Andre (Fr.) 40,676, 5. Alfredo Campo (Ekv.) 40,705, 6. Romain Marieu (Fr.) 41,952, 7. Joris Daudet (Fr.) – nedokončil, 8. Connor Fields (USA) – neštartoval

debata chyba
Viac na túto tému: #Tokio 2020 #BMX #Connor Fields #Niek Kimmann