Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pozor, ide rýchlik z Liptova! Grigar má striebro

Slovenský kajakár Jakub Grigar získal striebornú medailu na OH 2020 v Tokiu. Rodák z Liptovského Mikuláša v piatok ráno prelomil prekliatie slovenských vodnoslalomárov v Tokiu

30.07.2021 07:43 , aktualizované: 09:44
Jakub Grigar Foto: ,
Jakub Grigar so striebornou olympijskou medailou.
debata (37)

Vo finále kajakárov nestačil so stratou 3,22 s na Čecha Jiřího Prskavca. Bronz patrí Nemcovi Hannesovi Aignerovi. Pre Slovensko je to druhý cenný kov v Tokiu, trapistka Zuzana Rehák Štefečeková vybojovala vo štvrtok zlato.

Grigar ešte predtým obsadil v piatkovom semifinále štvrté miesto a s prehľadom sa dostal do finálovej desiatky.

Grigar obsadil na predošlej olympiáde v Riu de Janeiro 2016 5. miesto a veľmi túžil po medaile. V semifinále dosiahol aj napriek dotyku na 16. bránke štvrtý najrýchlejší čas 96,11 s. Za najlepším Čechom Prskavcom zaostal o 1,98 s.

Boj Jakuba Grigara o medailu Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Slovák Jakub Grigar (vľavo) na stupni víťazov....

Semifinále bolo konečnou stanicou pre skúseného Slovinca Petra Kauzera. Obhajca striebra z Ria a dvojnásobný majster sveta bol príliš pomalý a skončil až na dvanástej priečke. Do bojov o medaily sa nekvalifikoval ani ďalší zo spolufavoritov Talian Giovanni de Gennaro.

V japonskej metropole bolo Slovensko dlho bez medaily. Single kanoisti Matej Beňuš a Monika Škáchová obsadili šiestu, respektíve deviatu priečku. Kajakárka Eliška Mintálová bola taktiež deviata.

Až liptovský rýchlik ukončil medailové čakanie…

clanok Dávame do pozornosti OH Tokio 2020: pozrite si kompletný program

© Autorské práva vyhradené

37 debata chyba
Viac na túto tému: #Jakub Grigar #Tokio 2020