Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bencicová si zahrá o zlato, je v tom aj kúsok Slovenska. Čaká ju Češka

Prvou finalistkou ženskej tenisovej dvojhry na olympijských hrách v Tokiu sa stala Švajčiarka Belinda Bencicová.

29.07.2021 11:52 , aktualizované: 14:43
Belinda Bencicová Foto: ,
Belinda Bencicová po postupe do finále OH v Tokiu.
debata (9)

Vo štvrtkovom semifinále si v dramatickom trojsetovom súboji poradila s Jelenou Rybakinovou z Kazachstanu za 164 minút 7:6 (2), 4:6, 6:3.

V súboji turnajovej deviatky s pätnástkou favorizovaná Bencicová v treťom sete dvakrát doháňala manko jedného brejku, ale od stavu 3:3 už súperke nepustila ani jeden jednu hru.

Pri svojom podaní premenila prvý mečbal, keď jej súperka zahrala return do siete.

Ťün-Süan Jang, Mu-chan Tchang, Jü-fej Čang, Ping-ťie Li Čítajte viac ONLINE: Svetový rekord Číňaniek, slovinskí basketbalisti bravúrne postúpili

Bencicovej súperkou bude Češka Markéta Vondroušová, ktorá si poradila so šiestou nasadenou Ukrajinkou Jelinou Svitolinovou za 65 minút 6:3, 6:1. Finále je na programe v sobotu 31. júla.

Duel Vondroušovej so Svitolinovou sa začal dvomi brejkami. Ukrajinka stratila podanie aj za stavu 2:2 a Vondroušová neskôr využila možnosť získať prvý set, keď za stavu 5:3 pri svojom podaní nezaváhala.

Svitolinová neuspela na svojom servise ani v úvode druhého setu, čo zužitkovala Vondroušová. Dostala sa do vedenia 3:0 a keď Ukrajinku brejkla aj za stavu 5:1, v následnom geme potvrdila triumf.

tenis, Tokio Čítajte viac Čo robí Čech v slovenskom drese? Djokovič si zo mňa robí žarty

Dvadsaťštyriročná Bencicová postupom do olympijského finále dosiahla najväčší úspech svojej kariéry.

Súčasná svetová hráčka číslo 9 je držiteľka štyroch titulov vo dvojhre na hlavnom ženskom okruhu WTA, na grandslamovom turnaji sa dostala dosiaľ najďalej do semifinále na US Open 2019.

Kúsok jej súčasného olympijského úspechu patrí aj Slovensku. Bencicová má rodičov aj priateľa a zároveň kondičného trénera v jednej osobe zo Slovenska.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Belinda Bencic (@belindabencic)

Pred rokom v jarnom období počas prvej fázy pandémie koronavírusu trávila veľa času na Slovensku, kde aj trénovala a dokonca sa stala víťazkou bratislavského turnaja v rámci tenisového seriálu Peugeot Tennis Tour 2020.

Život na Slovensku si veľmi pochvaľovala a v tejto súvislosti pre švajčiarske médiá povedala:

"Intenzívne som začala variť a piecť. Kedysi som musela volať mamu pre každé jedlo a spýtať sa, ako to urobiť. Teraz to dokážem už sama, som na to skutočne hrdá.

Rada pripravujem hovädzie mäso so zeleninou a šalátom, tiež cestoviny. A ešte radšej pečiem.

Skúsila som už štrúdľu aj slovenské pečivo, celkovo pečenie je tu veľmi populárne.

Keď nám Martinova babička priniesla niečo sladké, vždy to chutilo fantasticky. Kuchyňa je na Slovensku skvelá."

clanok Dávame do pozornosti Všetko o olympijských hrách v Tokiu

Djokovič poľahky do semifinále

Srbský tenista Novak Djokovič bez ťažkostí postúpil do semifinál dvojhry v Tokiu.

Najvyššie nasadený hráč si vo štvrtkovom štvrťfinálovom zápase poradil s Japoncom Keiom Nišikorim za hodinu a 22 minút 6:2, 6:0.

Djokovič mal ideálny vstup do zápasu, keď súperove podanie zlomil už v druhom geme. Svoj servis si postrážil a za stavu 5:2 brejkol súpera aj druhýkrát.

Ťün-Süan Jang, Mu-chan Tchang, Jü-fej Čang, Ping-ťie Li Čítajte viac ONLINE: Svetový rekord Číňaniek, slovinskí basketbalisti bravúrne postúpili

Srb bol suverénny aj v druhom sete, v ktorom trikrát vzal Nišikorimu podanie, svoje si bez problémov postrážil a jednoznačný triumf zavŕšil „kanárom“.

Djokovičovým súperom bude Alexander Zverev. Štvrtý nasadený hráč si vo štvrťfinále dvojhry poradil s Francúzom Jeremym Chardym za 67 minút 6:4, 6:1.

Ako rozhodujúci pre víťazstvo v prvom sete sa ukázal už tretí gem, v ktorom Zverev vzal Chardyho podanie.

Natalia Partyková Čítajte viac Senzácia z Poľska. Dievča bez predlaktia našlo spôsob, ako na zdravé súperky

Dostal sa do vedenia 3:1 a keďže obaja si v ďalšom priebehu prvého dejstva strážili servis, prvý set vyhral Nemec 6:4.

Chardy sa síce pri svojom podaní dostal v úvode druhého setu do vedenia 1:0, no v ďalšom priebehu už dominoval Zverev. Ten zaznamenal v zápase celkovo 11 es a šiestimi víťaznými gemami za sebou vyhral druhé dejstvo jednoznačne 6:1.

Prvým semifinalistom sa stal dvanásty nasadený Rus Karen Chačanov štartujúci pod hlavičkou národného olympijského výboru.

Japonsko OH2020 Tenis Muži dvojhra Osemfinále Čítajte viac Akoby sa mu zablokovala bránica. Môžem zomrieť, kričal Medvedev na rozhodcu

Vo štvrťfinále si poradil so štrnástkou podujatia Francúzom Ugom Humbertom v troch setoch 7:6 (4), 4:6 a 6:3.

V prvom sete si obaja hráči držali servis až do tajbrejku, v ktorom Chačanov odskočil na 4:1 a náskok si ustrážil.

O osude druhého dejstva rozhodol brejk Humberta už v prvej hre, postupujúceho tak určil rozhodujúci tretí set. V ňom ruský tenista zobral súperovi podanie vo štvrtom geme a za stavu 5:3 premenil hneď prvý mečbal.

Chačanov sa v boji o finále stretne so šestkou „pavúka“ Pablom Carrenom-Bustom zo Španielska. Ten zdolal druhého nasadeného Daniila Medvedeva z Ruska.

clanok Dávame do pozornosti OH Tokio 2020: pozrite si kompletné výsledky

Medvedev padol 2:6, 6:7 (5). Carreno-Busta si v prvom sete postrážil podanie a za stavu 3:2 brejkol súpera. Podarilo sa mu to aj v 8. geme a prvý set získal pomerne jednoznačne 6:2.

Druhé dejstvo bolo spočiatku v réžii Medvedeva, ktorý viedol 3:1 aj 4:2. Španiel síce otočil na 5:4, no napokon musel o víťazovi druhého setu rozhodnúť tajbrejk. Carreno-Busta v ňom viedol 3:0 a hoci Medvedev postupne vyrovnal na 5:5, nasledujúce dva body získal Španiel.

Muži – dvojhra – štvrťfinále: Novak Djokovič (Srb.-1) – Kei Nišikori (Jap.) 6:2, 6:0, Karen Chačanov (ROC-12) – Ugo Humbert (Fr.-14) 7:6 (4), 4:6, 6:3, Pablo Carreno-Busta (Šp.-6) – Daniil Medvedev (Rus.-2) 6:2, 7:6 (5), Alexander Zverev (Nem.-4) – Jeremy Chardy (Fr.) 6:4, 6:1.

9 debata chyba
Viac na túto tému: #Belinda Bencicová #Tokio 2020