Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prezidentka vyzdvihuje mimoriadny výkon. Kuzminová: Zuzka, vitaj v klube

Mimoriadny výkon strelkyne Zuzany Rehák Štefečekovej, ktorá získala vo štvrtok zlatú olympijskú medailu v trape a podarilo sa jej prekonať aj svetový rekord v kvalifikácii, si zaslúži obdiv. Vyhlásila to prezidentka SR Zuzana Čaputová.

29.07.2021 09:36 , aktualizované: 13:43
Zuzana Rehák Štefečeková Foto: ,
Zuzana Rehák Štefečeková (v strede) so striebornou Kayle Browningovou a bronzovou Alessandrou Perilliovou.
debata (6)

„Srdečne gratulujem strelkyni Zuzane Rehák Štefečekovej k prvej zlatej medaile z Tokia pre Slovensko a veľmi sa teším, že sa stala olympijskou víťazkou v trape žien,“ uviedla hlava štátu.

Poďakovala sa za fantastický výsledok a drží jej palce aj v ďalšej disciplíne, ktorá ju čaká v sobotu.

Rehák Štefečeková získala vo štvrtok zlatú olympijskú medailu v trape, pre slovenskú výpravu vybojovala prvý cenný kov na hrách v Tokiu.

Je to pre ňu najvýraznejší úspech v kariére a tretia medaila z OH. V rovnakej disciplíne získala striebro v roku 2008 v Pekingu i v roku 2012 v Londýne.

Rehák Štefečekovej zagratuloval aj predseda vlády Eduard Heger.

Cesta Zuzany Rehák Štefečekovej za medailou Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Tréner Zuzany Rehák Štefečekovej Branislav Slamka.

„Krásny úspech, ktorý opätovne potvrdil, že na Slovensku máme športové talenty. Držím palce aj ostatným športovcom a ďakujem im za reprezentáciu Slovenska,“ uviedol.

Aj predseda Národnej rady SR Boris Kollár na sociálnej sieti zagratuloval a poďakoval sa Rehák Štefečekovej.

Strelkyni k úspechu zablahoželal aj minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislav Gröhling. Na sociálnej sieti ocenil jej výkon aj prekonanie svetového rekordu.

Japonsko OH2020 Strelectvo trap Rehák Štefečeková finále zl Čítajte viac Slovensko má prvú medailu - a hneď zlatú! Získala ju rekordérka Štefečeková

Slovenský olympijský a športový výbor (SOŠV) v blahoželaní vyzdvihol viacero kariérnych míľnikov Rehák Štefečekovej i to, že v roku 2016 už mesiac po pôrode bola ako čerstvá mamička na strelnici a o niekoľko týždňov získala zlatú medailu na európskom šampionáte v talianskom Lonate.

Radosť mali aj v Športovom centre polície, pod ktoré úspešná športovkyňa patrí.

"Strelkyňa Zuzana Rehák Štefečeková to dokázala a získala zlatú olympijskú medailu v trape. Prvá medaila pre Slovensko na hrách v Tokiu a hneď zlatá vďaka našej športovkyni,“ uviedlo ŠCP prostredníctvom oficiálneho konta na facebooku.

Medailový ceremoniál so zlatou Rehák Štefečekovou Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Zuzana Rehák Štefečeková so zlatou olympijskou...

Ďalšie ohlasy

Anastasia Kuzminová (bývalá biatlonistka, olympijská šampiónka): Zuzka, sledovali sme to naživo a silno držali palce. Klobúk dole pred tebou a vitaj v klube olympijských víťazov.

Karol Kučera (splnomocnenec vlády pre šport): Obrovská gratulácia našej slovenskej trapistke Zuzke Rehák Štefečekovej za zlatú olympijskú medailu a za prekonanie svetového a olympijského rekordu v kvalifikácii.

Je to fantastický úspech slovenského športu v streľbe. Sledoval som finále s napätím v ranných hodinách nášho času aj so svojou štvorročnou dcérkou. Teším sa na ďalšie boje, skvelé výkony a držím palce všetkým reprezentantom Slovenska!

Japonsko OH2020 Strelectvo trap Rehák Štefečeková finále zl Čítajte viac Slovenská hrdinka: Deti jedli chrumky. Manžel s maminou plakali

Peter Pellegrini (Hlas-SD): Úprimne sa teším a blahoželám k prvej slovenskej olympijskej medaile v Tokiu, ktorú vybojovala slovenská strelkyňa Zuzana Rehák Štefečeková v trape. A navyše zlatej. Je to silný odkaz a povzbudenie pre ľudí na Slovensku. Sme hrdí a ďakujeme!

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Zuzana Rehák Štefečeková #Tokio 2020 #Zuzana Čaputová