Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bezchybná Štefečeková má svetový rekord

Slovenská strelkyňa Zuzana Rehák Štefečeková zabojuje na Oh V Tokiu o medailu. V dvojdňovej kvalifikácii trapu zostrelila všetkých 125 terčov.

29.07.2021 04:59 , aktualizované: 05:42
Japonsko OH2020 SR Strelectvo Trap Ženy... Foto: ,
Zuzana Rehák Štefečeková počas olympijskej kvalifikácie trapu.
debata (7)

Vďaka tomuto zápisu nielenže zvíťazila, ale utvorila aj nový svetový rekord. Ten držala s nástrelom 123 Fínka Satu Makelaová-Nummelaová. Rehák Štefečekovú čaká dnes od 7.30 šesťčlenné finále.

Strieborná medailistka z OH 2008 v Pekingu a OH 2012 v Londýne v tejto disciplíne sa ani v druhý deň kvalifikácie na strelnici Asaka nepomýlila ani raz a ako prvá strelkyňa v histórii dosiahla v eliminácii maximálny nástrel.

clanok Dávame do pozornosti OH Tokio 2020: pozrite si kompletný program

"Už tréningy boli veľmi dobré, ale nechcela som sa priznávať. Toto som absolútne nečakala. Ráno som si povedala, že si nadbehnem na súperky, aby som mala finále isté. Strieľalo sa mi rovnako ako včera, držala som si pokoj, podarilo sa.

O rekord mi vôbec nešlo, môj ‚osobák‘ bol 122 terčov. Nemyslela som však na neho, lebo posledné položky sú zradné, ale teším sa. Finále mám raz také a raz také, pre mňa sa začína nová súťaž.

Ale som dobre naladená a som viac ako spokojná. Viac som dosiahnuť ani nemohla, ale toto je minulosť a finále je niečo nové.

Zuzana Rehák Štefečeková Čítajte viac Rodinné povinnosti? S manželom si vymeníme deti na letisku

Ďakujem fanúšikom, verím, že mňa i iných športovcov budú podporovať nielen v dobrých, ale aj v zlých časoch," uviedla po kvalifikácii slovenská reprezentantka.

K stredajším 75 terčom z troch položiek pridala vo dvoch štvrtkových 50 a prekonala doterajšie historické maximum v kvalifikácii, ktoré výkonom 123 držala od marca 2019 Fínka Satu Mäkeläová-Nummelová.

Tridsaťsedemročná Rehák Štefečeková je v individuálnom trape dvojnásobná majsterka sveta z Mníchova 2010 a Čchangwonu 2018.

Japonsko OH2020 SR Strelectvo Trap Ženy Kvalifikácia Čítajte viac Štefečekovej boj so zlatou bodkou sme sledovali ONLINE

Na svetovom šampionáte v kórejskom stredisku vybojovala zlato aj v disciplíne mix trap s Erikom Vargom, spolu triumfovali aj na Európskych hrách 2015 v Baku. Dvakrát získala individuálny titul majsterky Európy v trape.

trap ženy – kvalifikácia:
1. Zuzana REHÁK ŠTEFEČEKOVÁ (SR) 125 – svetový a olympijský rekord, 2. Alessandra Perilliová (S.Maríno) 122, 3. Silvana Stancoová (Tal.) 121+3, 4. Laetisha Scanlanová (Austr.) 121+2, 5. Penny Smithová (Austr.) 120+2, 6. Kayle Browningová (USA) 120+1

clanok Dávame do pozornosti OH Tokio 2020: pozrite si kompletné výsledky
Peter a Pavol Hochschornerovci - vodný slalom...
Matej Tóth, olympijský víťaz v chôdzi:...
+4Anastasia Kuzminová - biatlon (Vancouver 2010,...

© Autorské práva vyhradené

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Zuzana Rehák Štefečeková #Tokio 2020