Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Predhadzuje stigmu podvodníkov. Rusi obvinili novinára z provokácie

Ruská výprava v Tokiu, ktorá vystupuje pod hlavičkou národného olympijského výboru (ROC) plánuje podať sťažnosť proti jednému z novinárov.

28.07.2021 19:00
Ilustračná, Rusko Foto:
Ilustračná snímka.
debata (10)

Rusi reagovali na incident medzi tenistom Daniilom Medvedevom a čilským žurnalistom, ktorého obvinili z provokácie.

Novinár Sebastian Nahmias obvinil Rusov z porušenia pravidiel v súvislosti s ich dresmi.

V rámci sankcií za rozsiahly štátom podporovaný doping nesmú v Tokiu vystupovať pod národnou vlajkou, ale pod hlavičkou ROC, a to sa týka aj ich dresov.

Oblečenie ruských olympionikov na OH v Tokiu Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Oblečenie pre ruských olympionikov. V Tokiu...

"Očakávali sme provokatívne otázky vo vzťahu k našim športovcom. Ako tím sa tešíme rešpektu, no občas sa stretávame s osobami, ktoré bez ostychu provokujú a našich športovcov sa snažia vyviesť z rovnováhy.

Čilský novinár kladie stále rovnaké otázky a už druhý deň sa snaží vyvolať škandál," cituje agentúra TASS hovorcu tímu Konstantina Vybornova.

Japonsko OH2020 gymnastika športová muži viacboj Čítajte viac Američania sa pustili do rivala: „Rusko“ sa vysmieva olympijskému zákazu!

Druhého nasadeného hráča olympijského turnaja nahnevali otázky, ktoré dostal po tom, ako v osemfinále vyradil Taliana Fabia Fogniniho v trojsetovom dueli 6:2, 3:6 a 6:2.

Medvedev zareagoval podráždene na otázku týkajúcu sa imidžu krajiny a pocitu, či ruskí športovci nenesú na podujatí stigmu podvodníkov:

„Prvý raz v živote neodpoviem na otázku. Mali by ste sa hanbiť. Myslím, že by ho mali poslať preč z olympiády. Už ho nechcem vidieť.“

Japonsko OH2020 Tenis Muži dvojhra Osemfinále Čítajte viac Akoby sa mu zablokovala bránica. Môžem zomrieť, kričal Medvedev na rozhodcu

Podľa Rusov to nebol prvý prípad, Nahmias údajne „provokuje“ športovcov opakovane a už dostal aj varovanie. Rusi v stanovisku oznámili, že budú požadovať o odobratie jeho akreditácie.

V ruskej výprave na OH 2020 je spolu 335 športovcov, ktorí nemôžu štartovať pod národnou vlajkou a v prípade víťazstva sa nemôže hrať štátna hymna.

Dôvodom je trest Svetovej antidopingovej agentúry (WADA) za opakované dopingové prehrešky.

10 debata chyba
Viac na túto tému: #Tokio 2020 #Ruský olympijský výbor #Daniil Medvedev