Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tokiu zamávalo trio Slovákov. Blíži sa útok trapistov, v akcii i boxer či kanoistka

Traja slovenskí reprezentanti v stredu ukončili svoje účinkovanie na olympijských hrách v japonskom Tokiu, ďalší štyria sa predstavili v kvalifikáciách svojich disciplín.

28.07.2021 17:32
debata (2)

Ani v piaty súťažný deň súťaží na Hrách XXXII. olympiády Slovensko nezískalo medailu.

Bedmintonistka Martina Repiská nepostúpila do osemfinále dvojhry žien, keď v súboji základnej F-skupiny podľahla favorizovanej Kanaďanke Michelle Liovej 0:2 (-18, –16).

Turnajová deviatka premenila v koncovke druhého setu druhý mečbal. Dvadsaťpäťročná Repiská je päťnásobná majsterka Slovenska vo dvojhre.

Najväčší úspech členky tímu BK Odense, kde sa pripravuje pod vedením dánskeho trénera Lennarta Englera, je deviate miesto na Európskych hrách v Minsku 2019.

Japonsko OH2020 SR Bedminton F Repiská prehra Čítajte viac Bojovný výkon na favoritku nestačil. Pre Repiskú sa olympiáda skončila

"Olympijské hry mi dali veľmi veľa. Bola to úžasná skúsenosť, ktorú som predtým nemala. Motivujú ma ďalej na sebe pracovať.

Bolo niečo úžasné hrať proti hráčkam svetovej úrovne. Veľa som sa naučila," povedala Repiská podľa oficiálneho webu Slovenského olympijského a športového výboru (SOŠV).

Svoj druhý štart v Tokiu má za sebou cyklista Lukáš Kubiš, ktorý v časovke jednotlivcov obsadil predposledné 37. miesto a na 44,2 km dlhej trati za víťazným Slovincom Primožom Rogličom zaostal o 11:21,01 min.

Primož Roglič Čítajte viac Na Tour sa doráňal. Roglič nasadil pekelné tempo a je olympijským šampiónom

Za pretekárom kontinentálneho tímu Dukla Banská Bystrica skončil len Sýrčan Ahmad Badreddin Wais, ktorý reprezentuje na OH 2020 tím utečencov.

Pôvodne mal v časovke štartovať Juraj Sagan, ale napokon ho nahradil 21-ročný debutant Kubiš.

Plavkyňa Andrea Podmaníková ani vo svojom druhom vystúpení na olympijských hrách v Tokiu nepostúpila z rozplavby do semifinále.

OH v Tokiu v obrazoch - 6. deň Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Fín Matti Mattsson počas semifinálovej...

Dvadsaťtriročná Slovenka sa na 200 m prsia predstavila v prvej rozplavbe zo štyroch a dohmatla za 2:29,56 min.

V prvej polovici slovenská plavkyňa držala krok so súperkami a pohybovala sa na priebežnej 5. priečke, no v závere jej došli sily a finišovala siedma.

Za vlastným slovenským rekordom z mája v tomto prípade zaostala o 1,79 sekundy. V konečnom účtovaní jej to stačilo na 30. pozíciu.

Japonsko OH2020 SR plávanie rozplavby prsia 100 m Čítajte viac Stovka potešila, dvestovka nemilo prekvapila. Podmaníková je nahnevaná

Do štvrtkového semifinále postúpilo 16 najlepších, Slovenku od postupu delilo viac ako päť sekúnd.

Do hry sa na OH dostali trapisti, ktorí absolvovali prvú časť kvalifikácie. Medzi ženami je Zuzana Rehák Štefečeková líderkou, keď zostrelila všetkých 75 terčov.

Medzi mužmi patrí Erikovi Vargovi 12. pozícia, v stredu minul len dvakrát. Druhú časť kvalifikácie odstrieľajú Slováci vo štvrtok, keď sú na programe aj šesťčlenné finále.

Japonsko OH2020 SR Strelectvo Trap Ženy Kvalifikácia Čítajte viac Štefečeková bola na úvod ako stroj. Ako jediná trafila všetky terče

Vo vodnom slalome nemali problém s prienikom do semifinále kajakár Jakub Grigar ani kanoistka Monika Škáchová.

Grigar v stredajšej kvalifikácii obsadil 8. priečku a semifinále K1 ho čaká v piatok 30. júla.

Debutantka pod piatimi kruhmi Škáchová v kvalifikácii C1 dosiahla dvanásty najlepší čas pri premiére tejto disciplíny na OH bude o čo najlepšie umiestnenie bojovať už vo štvrtok 29. 7..

Japonsko OH2020 SR Vodný Slalom Ženy C1 Kvalifikácia Čítajte viac Grigar do semifinále, takmer odpadol pred kamerami. Postúpila i Škáchová

Okrem trapistov a Škáchovej sa vo štvrtok v Tokiu predstavia ďalší traja Slováci.

V lukostreľbe Denisu Baránkovú čaká úvod vyraďovacej časti, v boxe v kategórii do 75 kg absolvuje svoj druhý zápas Andrej Csemez a prvý hrací deň majú na programe golfisti aj s Rorym Sabbatinim.

Slovenskí športovci vo štvrtkovom programe OH (SELČ)

Rory Sabattini, golf, 0.30 – 1. kolo

Andrej Csemez, box, 4.30 osemfinále proti Darčiňanovi (Arm.)

Denisa Baránková, lukostreľba, 5.45 prvé kolo proti Parnatovej (Est.)

Zuzana Rehák Štefečeková, športová streľba – trap, 2.00 – 5.20 kvalifikácia, v prípade postupu 7.30 – 8.15 finále

Erik Varga, športová streľba – trap, 2.50 – 6.10 kvalifikácia, v príp. post. 8.30 – 9.15 finále

Monika Škáchová, vodný slalom – C1, 7.00 – 7.45 semifinále, v príp. post. 8.45 – 9.22 finále

clanok Dávame do pozornosti OH Tokio 2020: pozrite si kompletný program
2 debata chyba
Viac na túto tému: #Erik Varga #Zuzana Rehák Štefečeková #Tokio 2020 #Monika Škáchová