Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zlato už majú Bermudy i Kosovo, Slovensko necinká. Streda to nezmení

Aj po štvrtom súťažnom dni na olympijských hrách v Tokiu sú na čele hodnotenia krajín domáci Japonci, ktorí v utorok získali dve zlaté medaily. Domácich na čele rebríčka udržal finálový triumf softbalistiek nad hráčkami USA a víťazstvo džudistu Takanoriho Nagaseho v kategórii do 81 kilogramov.

27.07.2021 20:30
Flora Duffyová Foto: ,
Triatlonistka Flora Duffyová získala pre Bermudy historické olympijské zlato.
debata (17)

Celkovo na svojom konte majú okrem desiatich najcennejších kovov aj tri strieborné medaily a päť bronzov. Rovnako dve zlaté v utorok získali aj Američania a patrí im druhá priečka (9 – 8 – 8).

Olympijské tituly si pripísali surfistka Carissa Moorová a v plávaní Lydia Jacobyová na 100 m prsia. Na tretej priečke zotrvali Číňania, tí v utorok brali trikrát zlato a spolu majú bilanciu 9 – 5 – 7.

Po pondelkovom triumfe Rusov v gymnastickej tímovej súťaži mužov v rovnakej súťaži žien zvíťazili ich krajanky. Kvarteto Angelina Melnikovová, Vladislava Urazovová, Lilia Achajmovová a Viktoria Listunovová triumfovalo s pohodlným viac ako trojbodovým náskokom pred obhajkyňami zlata z Londýna 2012 a Ria da Janeiro 2016 Američankami. Bronz si vybojovali Britky.

Rusky v tejto súťaži získali zlato prvýkrát v ére samostatnosti. V tíme USA hviezdnu Simone Bilesovú po chybe na preskoku nahradila Jordan Chilesová. Podľa vedenia americkej výpravy štvornásobná zlatá medailistka z OH 2016 nepokračovala zo zdravotných dôvodov.

OH v Tokiu v obrazoch - 5. deň Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Katie Ledecká (hore) v druhej semifinálovej...

V utorok sa zlatej medaily dočkali Bermudy, súostrovie v Atlantiku má iba 65-tisíc obyvateľov a medzi nimi aj svetovú triatlonistku Floru Duffyovú – a tá sa stala olympijskou šampiónkou. Duffyová je súčasť minivýpravy dvoch športovcov reprezentujúcich toto zámorské ostrovné územie patriace Veľkej Británii.

„Viem, že som bola medailová nádej pre Bermudy po mnohých rokoch. Veľmi som chcela získať cenný kov pre svoju krajinu a som šťastná, že sa to podarilo,“ poznamenala Duffyová.

Zo zlata sa v utorok tešila aj výprava Estónska. Reprezentantky tejto krajiny v šerme ovládli tímu súťaž kordistiek, keď vo finále zdolali Kórejskú republiky.

Najcennejší kov už má aj Taiwan, v kategórii do 59 kg ho získala vzpieračka Kchuo Sin-Čchun v dvojbojovom olympijskom rekorde 236 kg. Premiéru pod piatimi kruhmi už majú za sebou aj surfisti, zlaté medaily v nej získali Brazílčan Italo Ferreira a Američanka Carissa Mooreová.

Aspoň jednu medailu na OH v Tokiu už získalo 56 krajín, z najcennejšieho kovu sa už tešili reprezentanti 30 štátov. V Japonsku rozdelia spolu 339 medailových kompletov, svojich majiteľov už má 72 z nich.

tenis, Tokio Čítajte viac Čo robí Čech v slovenskom drese? Djokovič si zo mňa robí žarty

V stredu 28. júla je na programe ďalších 23 finálových disciplín a v hre bude v časovke mužov slovenský cyklista Lukáš Kubiš.

Slováci v akcii v stredu 28. júla

2.00 strelectvo – trap ženy, kvalifikácia 1. deň
REHÁK ŠTEFEČEKOVÁ

2.50 strelectvo – trap muži, kvalifikácia 1. deň
VARGA

4.00 bedminton – ženy, základná F-skupina:
Liová (Kan.-9) – REPISKÁ

5.50 vodný slalom
5.50 C1 ženy, kvalifikácia 1. kolo ŠKÁCHOVÁ
6.50 K1 muži, kvalifikácia 1. kolo GRIGAR
8.00 C1 ženy, kvalifikácia 2. kolo ŠKÁCHOVÁ
9.00 K1 muži, kvalifikácia 1. kolo GRIGAR

7.00 cestná cyklistika – časovka jednotlivcov muži
KUBIŠ

12.52 plávanie – rozplavby
200 m prsia ženy PODMANÍKOVÁ

17 debata chyba
Viac na túto tému: #Tokio 2020 #Lukáš Kubiš