Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Senzácia z Poľska. Dievča bez predlaktia našlo spôsob, ako na zdravé súperky

Medaily z para súťaží sa pre Nataliu Partykovú nepočíta. Hoci sa tridsaťjedenročná Polka narodila s handicapom, už po štvrtýkrát sa meria s najlepšími stolnými tenistkami na olympijských hrách. Jej príbeh opäť ožíva.

27.07.2021 05:42
Natalia Partyková Foto: ,
Natalia Partyková na Hrách v Tokiu.
debata

Hráčka a z Gdansku má od narodenia vadu na pravej ruke, kde jej chýba celé predlaktie. Napriek tomu si našla cestu k stolnému tenisu a už v jedenástich rokoch si zahrala na paraolympiáde v Sydney. Stala sa vôbec najmladšou účastníčkou paralympijských hier v histórii.

Dokáže však popreháňať aj hráčky širšej svetovej špičky. „Najťažšie je pre mňa nadhodiť si loptičku pred servisom, potom už na svoj handicap vôbec nemyslím,“ popisovala pred rokmi.

Loptičku si dokáže nadhodiť z lakťovej jamky.

Naomi Osaková Čítajte viac Mám odstup, je taká odlišná. Osakovej (ne)japonský pôvod je veľké bremeno

„Musela som pracovať naozaj tvrdo, aby som sa vyrovnala zdravým hráčkam. Spočiatku sa to zdalo byť nemožné, ale nič som nevzdala. Makala som ďalej deň za dňom a stolný tenis zo mňa urobil človeka, ktorým som dnes,“ vravela Partyková pred olympijskými hrami.

Z para súťaží má nespočetne veľa kovov, aj preto Partyková začala hrať proti súperkám, ktoré nie sú zdravotne znevýhodnené. A darí sa jej výborne. Vo svetovom rebríčku sa drží na 81. mieste. Na klubovej úrovni hráva za český Hodonín.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Natalia Partyka (@npartyka)

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Natalia Partyka (@npartyka)

debata chyba
Viac na túto tému: #Tokio 2020 #Natalia Partyková