Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Z olympiády sa odhlásila jediná krajina. Guinea si to rozmyslela a výpravu vyšle

Guinea sa nakoniec predstaví na olympijských hrách v Tokiu.

23.07.2021 10:52
Fatoumata Yarie Camarová Foto: ,
Guinejská zápasníčka Fatoumata Yarie Camarová smutne sedí pred svojím domom dva dni pred štartom olympijských hier. Napokon sa na olympiáde predstaví.
debata (3)

Africká krajina oznámila krátko pred otváracím ceremoniálom, že nevyšle svoju výpravu, pričom ako dôvod uviedla obavy z nových variantov koronavírusu.

Vláda však následne rozhodnutie zmenila a na športovom sviatku sa zúčastní.

Guineu budú pod piatimi kruhmi reprezentovať piati športovci. Minister športu Sanoussy Bantama Sow v stredu večer uviedol, že krajina nebude participovať na Hrách pre nárast nových variantov Covid-19.

clanok Dávame do pozornosti OH Tokio 2020: pozrite si kompletný program

„Vláda, ktorá sa obáva o zdravie guinejských športovcov, sa z tohto dôvodu rozhodla s ľútosťou zrušiť účasť Guiney na tokijských hrách,“ uviedol Sow.

Portál insidethegames.biz však priniesol informáciu, že dôvodom neúčasti mohli byť aj finančné problémy krajiny.

Sow však o deň neskôr oznámil, že „po získaní záruk od zdravotníckych úradov“ sa piati športovci do Tokia nakoniec vypravia, uviedla agentúra dpa.

Denisa Baránková Tokio 2020 lukostreľba Čítajte viac Najmladšia Slovenka začala na OH ako prvá. Dosiahla osobný rekord

Krajinu tak budú reprezentovať zápasníčka Fatoumata Yarie Camarová, džudista Mamadou Samba Bah, plavci Fatoumata Lamarana Toureová a Mamadou Tahirou Bah a šprintérka Aissata Deen Conteová.

Guinea sa prvýkrát zúčastnila na OH 1968 v Mexico City, dokopy štartovala na jedenástich letných hrách, no nikdy nezískala medailu.

clanok Dávame do pozornosti Všetko o olympijských hrách v Tokiu

Už predtým sa z obáv z koronavírusu odhlásila z olympijských hier v Tokiu KĽDR.

Ďalších 25 pozitívnych testov

V deň otváracieho ceremoniálu OH v Tokiu informovali organizátori o ďalších 25 prípadoch pozitívnych testov na koronavírus v súvislosti s olympijskými hra­mi.

Tri z nich sa týkajú športovcov, ktorých mená ani národnosť nezverejnili.

Od začiatku testovania 1. júla zaznamenali medzi osobami s olympijskou akreditáciou celkovo 110 pozitívnych, z toho bolo 13 športovcov.

Koronavírus odhalili v najnovšom kole testovania aj u troch pracovníkov médií, ktorí pricestovali do Japonska zo zahraničia, informovala agentúra AP.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Guinea #Tokio 2020