Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Polotovary na obed, stupídne zákazy. Tokio je ako Tajomstvo starej bambitky

Jeho otec Jiří získal pod piatimi kruhmi striebornú medailu, keď v vodnoslalomárskej kategórii C1 zaostal v Atlante 1996 za Michalom Martikánom. Lukáš Rohan by Tokiu rád nadviazal na svojho otca a mentora.

18.07.2021 11:55
Tokio, ilustračná Foto: ,
Ilustračná snímka.
debata (34)

V mužskom singlekanoe je v Tokiu obrovská konkurencia, dopĺňa ju aj slovenský reprezentant a strieborný medailista z Ria 2016 Matej Beňuš.

Rohana však táto stránka vrcholného podujatia vôbec nevzrušuje. Skôr mu prekážajú rôzne veci, ktoré opísal vo svojom blogu na webe MF Dnes.

"Už privítanie na letisku ukázalo, ako to bude vyzerať. Štyri hodiny strávené čakaním na povinný test, niekoľkými dookola sa opakujúcimi kontrolami, preverovaním dokladov, čakaním na výsledok testu. Po pár ďalších kontrolách sme boli vonku.

Vraj sme dopadli ešte dobre. Podľa mojich informácií je rekord sedem hodín," začal Rohan.

Tokyo Olympics Bach Hiroshima Čítajte viac Bach varuje športovcov. Žiadne politické gestá na olympiáde!

Dvadsaťšesťročný rodák z Mělníku priznal, že v bublinovom systéme podujatia, ktorý sa osvedčil naprieč viacerými športami a ich vrcholnými podujatiami, trávi najviac času vo vodnoslalomárskom areáli.

"Čas medzi ranným a poobedňajším tréningom si krátime obedom. Je hanbou organizátorov kempu, ale jesť sa to dá. S myšlienkami o japonskom jedle to však nemá nič spoločné.

Predstavte si, že by ste na obed dostali zabalené chladené polotovary zo supermarketu. Asi to nie je to pravé, čo by ste mali jesť pred športovým vrcholom. Aspoň máme všetci rovnaké podmienky, to je fér," pokračoval Rohan.

Na „netuctový“ obed v Tokiu poukázal aj Beňuš.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Matej Benus (@matej.benus)

Samozrejmosťou je neustále nosenie rúšok. Rohana to neotravuje, lenže…

„Je to výmysel a realita dnešného sveta. Všetci v areáli sú pravidelne testovaní každý deň a musia mať negatívny výsledok testu, ale čo už, vydržať sa to dá. Hoci mokré rúško na tvári pri chôdzi s loďou z cieľa na štart nie je veľké potešenie,“ doplnil Rohan.

V závere svojho blogu pritvrdil. A dejisku rok meškajúcich Hier dal nie príliš lichotivé porovnanie.

"Ak poznáte rozprávku Tajomstvo starej bambitky, kde kráľovskí radcovia vymýšľali čo najhlúpejšie daňové poplatky, tak k tomu vám to skúsim prirovnať.

Každý deň chodia šéftrénerom správy o tom, čo ďalšie nemáme robiť na hoteli alebo v areáli. Z tých najstupídnejších by som vybral napríklad zákaz kúpania sa či pokladania fľaší s vodou na plastové prekážky pri trati, nakoľko môžu byť nebezpečné pre ostatných.

„Dá sa to zvládnuť, len tu trpí sedliacky rozum. Logika tu neexistuje, rovnako ako improvizácia,“ skonštatoval Rohan.

Tokio, ilustračná Čítajte viac V olympijskej dedine sa objavil koronavírus. Problémy s ním majú aj Česi

Česká medailová nádej je aj napriek všetkej kritike veľmi rada, že sa pod piatimi kruhmi bude súťažiť.

"Už si aspoň dokážem predstaviť, aké to je, keď vám niekto čiastočne siahne na slobodu. Takto by som nemohol žiť, pritom ide len o krátkodobé hlúposti, o ktorých budem hovoriť do konca života známym pri pive.

Vážim si, kde momentálne som a čo môžem robiť. Len vám chcem ukázať, že olympijské hry v Tokiu budú naozaj iné," uzavrel Rohan.

© Autorské práva vyhradené

34 debata chyba
Viac na túto tému: #Matej Beňuš #vodný slalom #OH 2020 v Tokiu #Lukáš Rohan