Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Oklieštený tím bez hymny i vlajky. Oznámili mená ruských atlétov v Tokiu

Líderkou okliešteného tímu atlétov Ruska na olympijských hrách v Tokiu bude trojnásobná majsterka sveta v skoku do výšky Maria Lasickiené.

29.06.2021 19:07
Sergej Šubenkov Foto: ,
Sergej Šubenkov na snímke z roku 2016.
debata (3)

V 28 rokoch ju čaká prvý štart na olympijskom sviatku na rozdiel od množstva jej krajanov, ktorí sa do desaťčlenného olympijského výberu pre trest za dopingové praktiky v ruskej atletike nedostali.

So štatútom „neutrálny športovec“ bez možnosti vypočuť si národnú hymnu v prípade víťazstva budú Rusko na OH v Tokiu reprezentovať aj úradujúca majsterka sveta v žŕdke Anželika Sidorovová a tiež majster sveta na 110 m prekážok z roku 2015 Sergej Šubenkov.

Päť ďalších členov ruskej atletickej výpravy na OH 2020 už má na konte cenný kov z majstrovstiev sveta vrátane diaľkarky Darie Klišinovej, kladivára Valerija Pronkina či chodca Vasilija Mizinova. Klišinová mohla ako jediná ruská atlétka štartovať na OH 2016 v Riu de Janeiro.

Japonsko Tokio olympijské koronavírus OH2020 Čítajte viac Tokio bude aj s fanúšikmi. Ale len s domácimi, ktorí nesmú povzbudzovať

Ruská atletická federácia (RUSAF) má pozastavené členstvo od Svetovej atletiky od roku 2015, keď vyšetrovanie odhalilo rozsiahly doping u ruských športovcov.

Plány na zrušenie pozastavenia činnosti sa odložili v roku 2019, keď úradníci RUSAF vypracovali falošné dokumenty o tom, že ruskí atléti zmeškali dopingový test.

Tento prípad vyvolal hnev Svetovej atletiky a viedol k zákazom činnosti piatich vysokých funkcionárov RUSAF vrátane bývalého prezidenta.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
3 debata chyba
Viac na túto tému: #Tokio 2020 #Maria Lasickiené #ruskí atléti