Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tokio prišlo o 10-tisíc dobrovoľníkov. Boja sa koronavírusu

Organizátori OH v Tokiu prišli už o 10 000 z celkového počtu 80 000 prihlásených dobrovoľníkov, ktorí sa pre obavy zo šírenia koronavírusu napokon rozhodli nevypomáhať na najmasovejšom športovom podujatí. Informovala agentúra AFP.

03.06.2021 09:35
Olympiáda, Tokio Foto: ,
Tabuľa sa odpočítavaním dní do začiatku olympijských a paralympijských hier v Tokiu.
debata

Šéfka Hier Seiko Hašimotová v rozhovore pri príležitosti 50 dní do začiatku podujatia vylúčila možnosť, že by sa OH v stanovenom termíne 23. júla – 8. augusta nekonali.

Ich odklad by podľa nej pripadal do úvahy len v prípade katastrofického scenára, resp. keby veľká časť výprav nebola schopná v dôsledku obmedzení a zlej pandemickej situácie pricestovať do Japonska.

tokio, oblečenie Čítajte viac Čatajský vzor i vychádzajúce slnko. Slováci majú olympijské oblečenie

Krajina „vychádzajúceho slnka“ sa momentálne borí so štvrtou vlnou pandémie COVID-19, v hlavnom meste v tejto súvislosti predĺžili núdzový stav do 20. júna.

Viceprezident Medzinárodného olympijského výboru (MOV) John Coates už v minulosti vyhlásil, že ani núdzový stav nezabráni konaniu hier.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
debata chyba
Viac na túto tému: #Tokio 2020