Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Redukcia Hier nehrozí. Tokio si zaistilo všetky športoviská

Organizátori olympijských hier v Tokiu informovali, že sa im podarilo zabezpečiť si dejiská pre konanie všetkých súťaží aj na ďalší rok.

17.07.2020 16:49
Tokio, olympijské kruhy Foto: ,
Panoráma Tokia s olympijskými kruhmi.
debata

Budúce leto sa tak podujatie môže konať v pôvodne plánovanom formáte a s pôvodným programom.

Olympiáde hrozila po ročnom odklade pre pandémiu koronavírusu redukcia programu, pretože viaceré vybudované objekty infraštruktúry mali už v čase nového termínu slúžiť inému účelu.

Organizátori Hier však potvrdili, že si zaistili správu všetkých 42 športovísk, olympijskej dediny i novinárskeho centra.

"Bude to olympiáda ako žiadna iná predtým. Bezpečnosť a jednoduchosť musí byť obrazom Hier.

Podujatie bude mať špeciálnu hodnotu ako symbol solidarity a jednoty," vyhlásil prezident organizačnej komisie Joširó Mori na piatkovom 136. zasadaní MOV.

To sa uskutočnilo online formou pre pandémiu koronavírusu. Správu priniesla DPA.

Mori ďalej informoval, že zdravotné opatrenia v súvislosti s pandémiou vojdú do platnosti na jeseň a odvtedy sa budú môcť konať aj testovacie podujatia. Organizátori sa taktiež zaviazali k znižovaniu nákladov.

Olympijské hry v Tokiu mali pôvodne odštartovať už na budúci týždeň v piatok 24. júla, no MOV ich pre pandémiu koronavírusu koncom marca preložil o rok. Hry sa tak uskutočnia od 23. júla do 8. augusta 2021. Paralympijské hry budú v Tokiu na budúci rok od 24. augusta do 5. septembra.

debata chyba
Viac na túto tému: #Tokio 2020