Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dubovcová so Štrbovou predčasne ukončili sezónu. Pre Tokio urobia všetko

Najúspešnejšie slovenské plážové volejbalistky Andrea Štrbová a Natália Dubovcová ukončili tohtoročnú sezónu. Na dievčatá pôvodne čakali ešte tri turnaje, tie sa však rozhodli vynechať.

02.10.2019 17:59
Natália Dubovcová, Andrea Štrbová Foto:
Natália Dubovcová (vpravo) a Andrea Štrbová.
debata

„Hodnotenie sezóny sme pôvodne chceli uskutočniť neskôr, ale situácia si vyžiadala, že posledné tri tohtoročné turnaje neabsolvujme,“ uviedol na úvod tlačovej konferencie v areáli Draždiak ich manažér Miloš Dubovec, ktorý je súčasne aj viceprezidentom Slovenskej volejbalovej federácie (SVF) pre plážový volejbal.

"Stalo sa tak zo známych dôvodov, čím sa však nechcem zaoberať. V sezóne dosiahli dievčatá výborné výsledky: štyri piate miesta na hviezdičkových turnajoch. Trochu chýbala čerešnička na torte, keď sme niektoré piate miesta nepretavili na semifinálovú účasť. V olympijskom rebríčku je aktuálne naša dvojica na 17. mieste World Rankingu medzi tímami, ktoré sa na olympiádu dostanú.

Či budeme nad čiarou, či pod ňou, sa definitívne ukáže 15. júna 2020, keď sa uzatvorí olympijský rebríček. Konkurencia je obrovská, stačí pokaziť jeden-dva výsledky a v renkingu idete dole. Zodpovedne však za celý tím môžem povedať, že všetko urobíme pre to, aby slovenský plážový volejbal bol na olympiáde v Tokiu."

Túžbu pretaviť svoju prácu a turnajové výsledky účasťou na OH v Tokiu 2020 prejavili aj Andrea Štrbová a Natália Dubovcová. Spomenuté „známe dôvody“ spočívajú v tom, že Dubovec nie je spokojný s podporou reprezentantiek zo strany Slovenskej volejbalovej federácie a žiadal adekvátnu finančnú podporu.

Trénerka Lenka Háječková, plážové volejbalistky... Foto: SITA, Jana Birošová
Lenka Háječková, Natália Dubovcová, Andrea Štrbová, Miloš Dubovec Trénerka Lenka Háječková, plážové volejbalistky Natália Dubovcová a Andrea Štrbová a viceprezident Slovenskej volejbalovej federácie pre plážový volejbal a manažér dvojice Miloš Dubovec.

SVF na svojej oficiálnej webovej stránke reagoval, že má voči beach-volejbalovému tímu Dubovcová-Štrbová vyrovnané všetky zmluvné záväzky pre rok 2019 s dodatkom, že sa vzniknutou situáciou bude vedenie SVF zaoberať a prijme potrebné opatrenia.

Trénerkou našich volejbalistiek je Lenka Háječková. „Práca s dievčatami bola pre mňa veľkou výzvou, teším sa aj na nasledujúcu sezónu. Z hodnotenia práve skončenej mi vychádza, že sa potrebujeme zlepšiť na prihrávke, na prekvapujúcich prihrávkach, či signáloch a zapracovať na bloku a obrane. Máme pred sebou veľa práce a veľa ešte nevyužitých možností.“

Dubovec predstavil zatiaľ neoficiálny kalendár turnajov na rok 2020. Do 15. júna 2020 nás čaká Slovenky náročný program ôsmich štvorhviezdičkových turnajov. Prvý sa uskutoční v Mexiku (25. 29. marca) a záverečný päťhviezdičkový turnaj 10. 15. mája v Ríme.

Natália Dubovcová (v popredí) a Andrea Štrbová. Foto: facebook.com/natalia.andrea.beach
Natália Dubovcová, Andrea Štrbová Natália Dubovcová (v popredí) a Andrea Štrbová.

„Samozrejme, dôležité bude aké finančné prostriedky na to budeme mať, či sa dievčatám budú vyhýbať zranenia alebo choroby. Pokiaľ by sme neuspeli vo World Rankingu, poslednou šancou získať olympijskú miestenku bude v Kontinentálnom pohári,“ dodal Dubovec.

Natália Dubovcová v stredu prezradila, že od budúcej sezóny už nebude spolu hrať dvojica Dubovcová/Štrbová, ale Přidalová/Štrbová, keďže sa bude vydávať.

Svetový rebríček žien k 30. septembru 2019: 1. Ana Patrícia Silva Ramos/Rebecca Cavalcanti Barbosa Silva (Braz.) 8800 b, 2. Klinemanová/Ros­sová (USA) 8760, 3. Sarah Pavanová/Melissa Humana-Parades (Kan.) 8640, … 17. Andrea Štrbová/Natália Dubovcová (SR) 5360 b.

debata chyba
Viac na túto tému: #plážový volejbal #Natália Dubovcová a Andrea Štrbová