Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sagan: Úspech na OH by prebil aj svetový titul

Peter Sagan si splnil svoje mediálne povinnosti a na olympijských hrách v Riu sa dva razy stretol so zástupcami médií. Najprv na medzinárodnej tlačovej besede v hlavnom tlačovom stredisku v Bare.

16.08.2016 19:04 , aktualizované: 22:20
Peter Sagan Foto:
Peter Sagan takto pózoval pred tlačovou konferenciou v dejisku olympijských hier.
debata (6)

Záujem v obrovskej sále s asi sedemsto miestami zaostal za očakávaním, prišlo asi tridsať novinárov. Slovenský cyklista odpovedal na viaceré otázky a potom sa presunul do Slovenské domu, kde ho čakali zástupcovia slovenských médií.

„Zatiaľ som v Riu od nedele, veľa som toho nestihol. Ešte som sa na okruh, na ktorom sa uskutočnia preteky v horskej cyklistike, ani nedostal. Až v stredu ma čaká prvý tréning a som zvedavý na trať. Niečo, samozrejme, o nej viem, ale zatiaľ som ju mal možnosť vidieť len na videu,“ uviedol 26-ročný Žilinčan, z ktorého vyžarovala dobrá náladu a pohoda. V Riu sa neubytoval v olympijskej dedine, ale našiel si so svojím tímom miesto, kde bude mať pokoj na záverečnú prípravu.

Po Tour de France absolvoval viac ako dvojtýždňové sústredenie v Park City v americkom Utahu, v stredisku, ktoré dobre pozná a pravidelne ho navštevuje pred pretekmi Okolo Kalifornie.

„Je to podľa mňa veľmi dobré miesto na prípravu na horskú cyklistiku. V Riu som absolvoval tréning neďaleko miesta kde bývam, tam sa išli na olympiáde cestné preteky. Našiel som tam dokonca aj nejaké technické trate, dalo sa na nich trochu potrénovať aj na horskom bicykli,“ približoval prvé dotyky s olympijským mestom, ktoré navštívil už v januári a vtedy sa presvedčil, že cestný okruh mu svojím profilom nesedí.

Napriek tomu, že špecialisti majú pred ním výhodu, urobil v príprave maximum. „Venoval som jej teraz veľa času, chcem zajazdiť čo najlepšie, čo z toho bude, to sa uvidí. Ak aj nedosiahnem dobrý výsledok, bude to cenná skúsenosť do ďalších rokov. Na ceste som vybojoval titul, ale ak by sa mi podaril podobný výsledok niekedy na olympiáde v horskej cyklistike či na ceste, to je jediné, čo by ho mohlo prebiť,“ domnieva sa Sagan.

Rio de Janeiro navštívil už v januári a vtedy sa presvedčil, že cestný okruh mu nesedí. „Už vtedy som sa rozhodol, že tieto preteky neabsolvujem. Okruh nebol stavaný pre taký typ pretekára, aký som ja. Štart v pretekoch horských cyklistov má pre mňa v tom prípade väčší význam,“ vysvetlil aktuálny líder svetového rebríčka Medzinárodnej cyklistickej únie.

Preteky v horskej cyklistike sa uskutočnia v záverečný deň olympijských súťaží, v nedeľu 21. augusta.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Rio 2016