Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

ONLINE: Sagan dostal defekt a neklasifikovali ho

Peter Sagan zažíva olympijskú premiéru. Slovenský cyklista bojuje od 17.30 v kategórii cross country. Sledujte s nami, ako sa mu darí.

21.08.2016 16:01 , aktualizované: 19:22
debata (31)

19.20 Horská cyklistika – Slovenský reprezentant Peter Sagan nebol klasifikovaný. Pred šiestym zo siedmich okruhov ho stiahli z trate, keďže ho súperi dostihli o jedno kolo. Sagan bol vtedy na 37. priečke s odstupom 9:30 min na lídra pretekov.

19.06 Horská cyklistika – Švajčiar Nino Schurter zvíťazil s časom 1:33:28 h. Sedemnásobný majster sveta po striebre z Londýna 2012 a bronze z Pekingu 2008 sa konečne dočkal najväčšieho úspechu. Striebornú medailu si s odstupom 50 sekúnd vybojoval český reprezentant Jaroslav Kulhavý, ktorý neobhájil titul z Londýna. Bronz patrí Španielovi Carlosovii Colomovi (+1:23) .

Mathias Fluckiger zo Švajčiarska. Foto: SITA/AP, Pavel Golovkin
horská cyklistika, Mathias Fluckiger Mathias Fluckiger zo Švajčiarska.

18.54 Horská cyklistika – Nino Schurter sa odpútal od Kulhavého a momentálne si ide vlastné preteky. Sagan je na začiatku tretieho kola na 39. priečke.

18.22 Horská cyklistika – Na čele pretekov je stále Kulhavý a Schurter. Peter Sagan je priebežne na 20. mieste, ale na medailové pozície už má nedostihnuteľnú stratu.

18.02 Horská cyklistika – Sagan je priebežne na 28. priečke so stratou dvoch minút na lídra Nina Schurtera zo Švajčiarska.

17.52 Horská cyklistika – Tak toto je nepríjemné. Sagan musel meniť predné koleso a čelo pretekov sa mu vzdialilo.

Peter Sagan v úvode pretekov (na červenom... Foto: SITA/AP, Pavel Golovkin
peter sagan, horská cyklistika Peter Sagan v úvode pretekov (na červenom bicykli).

17.46 Horská cyklistika – Po prvom kole ako prvý prešiel medzičasom Čech Jaroslav Kulhavý. Peter Sagan mal technické problémy a nabral stratu troch sekúnd, ale naďalej sa drží medzi prvou skupinou na siedmom mieste.

17.38 Horská cyklistika – Na čele je najväčší favorit pretekov Nino Schurter. Peter Sagan prešiel už aj prvým náročným úsekom fantasticky, ktorým mnohí cyklisti svoj bicykel iba preniesli.

17.30 Horská cyklistika – Sagan odštartoval výborne. Drží sa na treťom mieste.

Fotografia zo štartu horských cyklistov v Riu. Foto: SITA/AP, Patrick Semansky
horská cyklistika, rio, peter sagan Fotografia zo štartu horských cyklistov v Riu.

17.30 Horská cyklistika – Cyklisti sú na trati. Počas pretekov absolvujú sedem takmer 5-kilometrových okruhov. V päťdesiatčlennom poli patrí Petrovi Saganovi práve posledné štartové číslo.

Najmä cyklistický svet je zvedavý, ako dopadne jeho experiment, ku ktorému sa odhodlal po tom, ako trať olympijských pretekov na ceste vyhodnotil ako nevhodnú pre pretekára jeho typu.

„Cítim sa ako nováčik, neviem, čo mám od toho očakávať,“ vravel pred dvomi dňami 26-ročný Žilinčan, ktorý začínal na horských bicykloch a ako junior sa na nich stal majstrom sveta.

Od 17.30 vám ponúkneme priebeh pretekov. Sledujte s nami, ako si bude počínať posledná slovenská nádej v olympijskom Riu de Janeiro.

© Autorské práva vyhradené

31 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Rio 2016 #horská cyklistika