Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Lochte: Mal som byť opatrnejší. Dostal som cennú lekciu

Americký plavec Ryan Lochte sa ospravedlnil za svoje správanie a chyby, ktorých sa spoločne s trojicou ďalších reprezentantov dopustil počas a po výtržnosti na čerpacej stanici.

19.08.2016 18:36
Ryan Lochte Foto: ,
Ryan Lochte na olympiáde v Riu.
debata

Z pôvodných obetí sa napokon stali výtržníci, keď ich vyšetrovatelia usvedčili, že o lúpežnom prepadnutí klamali.

Športovci aj pod vplyvom alkoholu robili výtržnosti a na čerpacej stanici rozbili zariadenie na toaletách. Keď škody odmietli zaplatiť, dostali sa do potýčky s pracovníkom bezpečnostnej služby. Prvotná verzia príbehu pritom hovorila o tom, že Lochteho a spol. na ceste z večierka vo Francúzskom dome po skončení plaveckých súťaží taxíkom do olympijskej dediny zastavili lupiči prezlečení za falošných policajtov.

„Mal som byť opatrnejší a úprimnejší pri opise toho, čo sa stalo,“ kajal sa 12-násobný olympijský medailista. Lochte sa prostredníctvom svojho instagramového konta ospravedlnil za to, že týmto svojím činom Američania odviedli pozornosť viacerých divákov od výkonov na Hrách XXXI. olympiády.

„Prijímam zodpovednosť za moju rolu v celom prípade. Dostal som cennú lekciu,“ uviedol šesťnásobný olympijský víťaz Lochte. „Oceňujeme jeho ospravedlnenie,“ reagoval hovorca OH 2016 Mario Andrada.

debata chyba
Viac na túto tému: #Rio 2016 #Ryan Lochte