Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Klocová bojovala, ale na postup to nestačilo

Slovenská reprezentantka Lucia Hrivnák Klocová obsadila štvrté miesto v poslednom z ôsmich rozbehov na 800 m na olympijských hrách v Riu de Janeiro.

17.08.2016 17:22
OH 2016: Beh žien na 800 metrovLucia Hrivnák... Foto: ,
Unavená slovenská atlétka Lucia Hrivnák Klocová po skončení rozbehov žien na 800 m.
debata (2)

Hrivnák Klocová si výkonom 2:00,57 min utvorila sezónne maximum, ale na postup do semifinále jej to nestačilo. Celkovo v súčte všetkých rozbehov skončila 32-ročná zverenka trénera Pavla Slouku na 28. priečke. Na postup do semifinále bolo potrebných presne 2:00 min. Priamy postup si vybojovali prvé dve bežkyne z každého z ôsmich rozbehov, časom potom ďalších osem.

„Som veľmi rada, že som si spravila aspoň tohtosezónne maximum a nebolo to úplne katastrofálne. Trochu ma mrzia tie štyri miesta. Nepamätám si, že by sme mali až osem rozbehov a v súťaži nás bolo 64. To je veľmi veľa. Čas bol nad moje očakávania. Ostatné týždne prípravy som sa venovala rýchlosti a posunula sa z 2:02 min približne o poldruha sekundy. Brala som to ako jednodňové preteky, nerozmýšľala som nad semifinále. Išla som predviesť maximum a buď postup vyjde alebo nie. Bežalo sa mi dobre, mám radšej teplo ako zimu. Zadný stehenný sval ma bolí viac v chlade. Dnes mi teplota vyhovovala,“ uviedla Lucia Hrivnák

Skúsená olympionička sa zúčastnila už po štvrtý raz v kariére na najväčšom letnom sviatku športovcov pod piatimi kruhmi. Jej maximom je šieste miesto z Londýna 2012 na 1500 m.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Rio 2016 #Lucia Hrivnák Klocová