Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Salma Hayek na OH nedosiahla. Drží palce príbuznej

Jedna z najlepšie zarábajúcich herečiek sveta Salma Hayek sa minulý rok na sociálnej sieti Twitter pochválila, že v detstve sa na vysokej úrovni venovala športovej gymnastike. Zdá sa, že športové gény sa v jej rodine posúvajú z generácie na generáciu.

16.08.2016 21:56
Yvonne Treviñová Hayeková Foto:
Yvonne Treviñová Hayeková.
debata

Hollywoodska hviezda, ktorá je patrične hrdá na svoje mexické korene, silno drží na olympiáde palce vzdialenej príbuznej v skokanskom sektore atletického štadióna. Dvadsaťsedemročná Mexičanka Yvonne Treviñová Hayeková bude bojovať v noci v skoku do diaľky (aj s Janou Velďákovou) o postup do stredajšieho finále.

„Som nadšená, že moja príbuzná, ktorú som však zatiaľ nemala to šťastie stretnúť, bude reprezentovať Mexiko na olympijských hrách. Viva Las Hayeks!“ napísala 49-ročná hviezda filmov Desperado či Frida v nedeľu na Instagrame. „Som nesmierne hrdá,“ dodala. Podľa niektorých médií dokonca odcestovala do Ria, aby sa s Yvonne zoznámila.

To, že sa vzdialené príbuzné dosiaľ osobne nepoznali, nie je až také prekvapujúce. Nádejná diaľkarka je totiž vnučka bratranca otca slávnej herečky a producentky. Treviñová Hayeková je trojnásobná mexická šampiónka a so 670 cm držiteľka národného rekordu. Mexiko malo v ženskej diaľke naposledy zastúpenie pod piatimi kruhmi ešte v roku 1968, keď sa Hry konali v jeho metropole.

Herečka Salma Hayek. Foto: SITA
Salma Hayek Herečka Salma Hayek.

Salma Hayek hovorila o svojej gymnastickej minulosti aj pred štyrmi rokmi v rozhovore pre The New Zealand Herald. Prezradila, že jej otec nesúhlasil s tým, aby sa stala súčasťou mexického olympijského gymnastického tímu.

„Vybrali si ma. No mala som len osem alebo deväť rokov a otec povedal nie. Musela by som sa presťahovať do hlavného mesta, kde by som navštevovala internátnu školu pre gymnastov. Šesť či osem hodín denne by sme tvrdo cvičili, čo mi vtedy pripadalo ako raj. Otec však chcel, aby som mala normálne detstvo. Mrzelo ma, že môj olympijský sen sa nevyplnil, no nakoniec sa nemôžem na nič sťažovať,“ prezradila.

Salma Hayek sa v mladosti venovala gymnastike. Foto: Instagram
Salma Hayek Salma Hayek sa v mladosti venovala gymnastike.
debata chyba
Viac na túto tému: #Salma Hayek #Rio 2016