Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Senzácia z Portorika! Puigová zdolala Kerberovú a má zlato

Turnaj tenistiek v Riu de Janeiro vyhrala nečakane Mónica Puigová a pre Portoriko získala prvú zlatú olympijskú medailu v histórii.

14.08.2016 06:10
monica puigová, rio 2016 Foto: ,
Dvadsaťdvaročná Puigová sa tiež zapísala do tenisové histórie, a to ako prvá nenasadená hráčka, ktorá sa po návrate bieleho športu na olympiádu v roku 1988 v Soule dostala do finále.
debata (2)

Nenasadená hráčka, ktorej patrí vo svetovom rebríčku 34. miesto, zdolala vo finále Nemku Angelique Kerberovou 6:4, 4:6, 6:1. O deň skôr v semifinále vyradila neskôr bronzovú Petru Kvitovú.

Puigová doteraz vyhrala na okruhu WTA jediný turnaj, v máji 2014 na antuke v Štrasburgu. Na grandslamoch došla najďalej do 4. kola. V Riu ale vyhrala všetkých šesť zápasov.

„To je niečo neuveriteľné. Viem, že odo dneška sa mi trochu zmení život,“ povedala Puigová. Pre svoju krajinu získala prvú zlato, aj keď na kurtoch mala v 90. rokoch rovnako úspešnú krajanku. Gigi Fernándezová však vyhrala olympijskú štvorhru v Barcelone aj Atlante pre Spojené štáty americké, pretože Portoriko nemalo druhú kvalitnú deblistku.

„Nemôžem uveriť, ako dobre hrala,“ priznala Fernándezová. „Zdolala dve z piatich najlepších hráčok a tento úspech si ponesie do konca života. Čaká ju doma búrlivé privítanie a tiež by mohli hlavné mesto premenovať na Mónica,“ dodala.

Portoričanka Monica Puigová v olympijskom finále. Foto: SITA/AP, Charles Krupa
Monica Puigová Portoričanka Monica Puigová v olympijskom finále.

Dvadsaťdvaročná Puigová sa tiež zapísala do tenisovej histórie, a to ako prvá nenasadená hráčka, ktorá sa po návrate bieleho športu na olympiádu v roku 1988 v Soule dostala do finále. V sobotu víťazné ťaženie zavŕšila proti turnajovej dvojke Kerberovej, ktorá v rozhodujúcom treťom sete za stavu 0:5 odvrátila „kanára“ a v závere aj tri mečbaly.

„Nie je to samozrejme medaila, akú som si priala. Chcela som zlato a mrzí ma to,“ priznala Kerberová, šampiónka januárového Australian Open.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #tenis #Rio 2016 #Angelique Kerberová #Mónica Puigová