Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nagy: Phelps je hrdina. A Jefimovová tu nemá čo hľadať

Čo na svojich piatych olympijských hrách v kariére predvádza americký plavec Michael Phelps, z toho je na svojom premiérovom sviatku pod piatimi kruhmi v brazílskom Riu de Janeiro paf aj slovenský reprezentant Richard Nagy.

12.08.2016 10:25
Richard Nagy Foto: ,
Richard Nagy.
debata (538)

Najdekorovanejší olympionik všetkých čias pozlátil všetky štyri svoje doterajšie finálové vystúpenia, 200 m polohové preteky ovládol ako prvý plavec v histórii na štyroch OH po sebe.

„Aj keď na motýľkarskej dvojstovke som drukoval Juhoafričanovi Chadovi le Closovi, Phelps je hrdina. Lepší plavec ako on sa ešte dlho nenarodí,“ poznamenal pre agentúru SITA 23-ročný slovenský vytrvalec, ktorý popri príprave na piatkové rozplavby 1500 m voľný spôsob stíhal naživo sledovať iba plávanie. „Som ohúrený časmi, ktoré tu padajú večer čo večer, každé finále. V telke som si napríklad pozrel našich vo vodnom slalome, tenistu Andreja Martina aj štvrtkové džudo mužov do 100 kg, čo ovládol Čech Lukáš Krpálek.“

V plaveckej komunite na OH 2016 je najkontroverznejšou postavou dozaista Julia Jefimovová. Po stovke získala táto ruská prsiarka striebro aj na dvojstovke, ale nie preto – v Riu totiž štartuje napriek skutočnosti, že v minulosti neprešla antidopingovou kontrolou a odpykala si aj dištanc. Diváci aj súperky jej to už viackrát dali pocítiť, neraz si preto poplakala.

„Nesúcitím s ňou, nemá tu čo hľadať,“ tvrdí rezolútne Nagy. „Je pravda, že tribúny bučia iba na ňu, ale ona symbolizuje to, čo v športe nemá mať miesto – doping a podvody. Na druhej strane, ak sa s takým psychickým tlakom, aký je na ňu vyvíjaný, dokáže vyrovnať, nastúpiť na štart a ešte aj získať medaily, klobúk dolu pred jej odolnosťou. Ale to je asi jedno, čochvíľa ju znova chytia a medaily sa posunú do rúk tých, čo im patria,“ doplnil slovenský plavec, ktorý je pred svojím druhým vystúpením v Riu podľa vlastných slov v pohode. Na 400 m polohové preteky obsadil 9. priečku, keď ho iba 32 stotín sekundy delilo od finále. Beztak dosiahol najlepšie umiestnenie slovenského plavca-muža pod piatimi olympijskými kruhmi.

538 debata chyba
Viac na túto tému: #Richard Nagy