Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Gymnastka Bilesová má druhé zlato

Favorizovaná Američanka Simone Bilesová jasne o 2,1 bodu vyhrala viacboj športových gymnastiek a v Riu získala druhé zlato. Striebro si vybojovala Aly Raismanová, ďalšia členka amerického týmu, ktorý v utorok suverénne obhájil zlato v súťaži družstiev. Tretia skončila Ruska Alija Mustafinová.

12.08.2016 03:52
OLYMPICS-RIO-AGYMNASTICS-W-IND Foto: ,
Simone Bilesová
debata

Deväťnásťročná Bilesová bola od začiatku večera suverénna, na rozdiel od ostatných gymnastiek sa jej vyhýbali akékoľvek chyby. Iba po druhej rotácii, v ktorej mala Američanka svoje najslabšie bradlá, ju o vedenie pripravila Mustafinová.

Trojnásobná majsterka sveta vo viacboji Bilesová má reálnu šancu získať na jednej olympiáde pät zlatých medailí, čo pred ňou nedokázali ani také legendy ako Larisa Latyninová a Věra Čáslavská.

Ako prvá gymnastka po dvadsiatich rokoch na olympiáde potvrdila rolu úradujúcej majsterky sveta vo viacboji. Keď to po známke na prostných bolo definitívne jasné, rozplakala sa. „Znamená to pre mňa všetko. Keď vás to zasiahne, emócie nemôžete zastaviť. Bola som veľmi hrdá,“ povedala drobná Američanka.

Nepripadá si ako športová celebrita. „Nie som ďalší Usain Bolt alebo Michael Phelps, som prvá Simone Bilesová. Ibaže teraz mám dve olympijské zlaté medaily. Mám pocit, že som jednoducho odviedla dobrú prácu,“ poznamenala.

Na záverečnú známku čakala v objatí s krajankou Raismanovou. Tá si od začiatku súťaže uvedomovala, že má maximálne na stríebro. „Nikto nenastupuje s pomyslením, že by mohol Simone zdolať. Ľudia si tiež nemyslia, že môžu poraziť Usaina Bolta, keď proti nemu nastúpia. To je prakticky rovnaký prípad,“ povedala.

.

debata chyba
Viac na túto tému: #gymnastika #Rio 2016 #viacboj #Simone Bilesová