Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Online: Americkí basketbalisti vyhrali s Austráliou len s veľkými problémami

Americký Dream team ťahal v súboji s Austráliou až do polčasu za kratší koniec. Nakoniec sa však prekvapenie nekonalo a Američania vyhrali 98:88.

10.08.2016 11:16 , aktualizované: 15:32
debata

05.53 – Plávanie: Americká ženská plavecká štafeta vyhrala v pretekoch 4× 200 metrov. Jednou zo štyroch víťazných plavkýň bola aj devätnásťročná Katie Ledecká, pre ktorú to v Riu je už tretie zlato.

02.06 – Basketbal: Americkí basketbalisti vyhrali nad Austráliou napriek tomu, že ešte do polčasu prehrávali o päť bodov. Napokon sa však tešili z vydretého víťazstva 98:88– viac

23.52 – Gymnastika: Po obrovskej dráme Japonec Kohei Učimura obhájil zlatú medailu vo viacboji mužov. Iba o jednu desatinu bodu za víťazom zaostal Ukrajinec Oleg Verňajev – viac

23.52 – Tenis: V stredu napokon pre dážď neodohrajú žiadny zápas. Odklad na štvrtok sa týka aj duelu osemfinálového 3. kola dvojhry, v ktorom slovenský reprezentant Andrej Martin mal vyzvať favorizovaného Japonca Kei Nišikoriho. Dážď napokon zrušil kompletne plánovaný program.

23.42 – Basketbal: Američanky nezaváhali ani v dueli s úradujúcimi majsterkami Európy zo Srbska, ktoré zdolali 110:84. Výraznou mierou sa o to zaslúžila Diana Taurasiová, ktorá dala už v prvom polčase 22 zo svojich 25 bodov vrátane piatich trojok a zariadila rýchle výrazné vedenie obhajkyň zlatých medailí.

23.12 – Lukostreľba: Slovák Boris Baláž sa nepostaral o prekvapenie v súťaži jednotlivcov a v súboji úvodného kola vyraďovacej časti hladko podľahol juhokórejskému ašpirantovi na medailové umiestnenie Pon-čchan Kchuovi z Kórejskej republiky 0:6.

22.22 – Tenis: Z turnaja sa v stredu odohrá maximálne šesť zápasov. Mal by medzi nimi byť aj duel osemfinálového 3. kola dvojhry, v ktorom slovenský reprezentant Andrej Martin pravdepodobne od 22.30 h SELČ vyzve favorizovaného Japonca Kei Nišikoriho. Dážď výrazne narušil organizátorom plánovaný program.

21.28 – Vodné pólo: Problém s podivne zelenou vodou v bazéne pre skoky do vody sa v dejisku olympijských hier v Riu de Janeiro cez noc rozšíril aj do susedného bazéna na vodné pólo – viac.

20.50 – Vodný slalom: Jakub Grigar na medailu v Riu de Janeiro nedosiahol. Vodný slalomár síce dlhý čas viedol v pretekoch K1, nakoniec však skončil až piaty – viac.

19.55 – Tenis: Začiatok dnešného tenisového programu je kvôli dažďu posunutý predbežne na 20 30 SEČ. Ak Slovák Andrej Martin dnes nastúpi proti Japoncovi Keiovi Nišikorimu, nebude to skôr ako o 23:15 SEČ.

18.11 – Cyklistika: Švajčiar Fabian Cancellara suverénnym spôsobom triumfoval v časovke mužov na 54,6 km dlhej trati so štartom aj cieľom v Pontale, pred strieborným Holanďanom Tomom Dumoulinom mal v cieli náskok 47,41 s. Pre Cancellaru to je veľkolepé ukončenie kariéry, keďže toto je jeho posledná sezóna- viac

18.00 – Tenis: Dážď predbežne už na 19.00 h SELČ oddialil začiatok stredajšieho tenisového programu na OH v Riu de Janeiro. Slovák Andrej Martin má v tento deň – ak to počasie umožní – pred sebou osemfinálové 3. kolo dvojhry proti Japoncovi Kei Nišikorimu. Kuriozitou sú až tri naplánované zápasy Španiela Rafaela Nadala: vo dvojhre, štvorhre mužov i mixe.

16.38 – Cyklistika: Američanka Kristin Armstrongová zavŕšila zlatý olympijský hetrik v časovke žien. V náročných podmienkach vo vetre a na mokrej ceste dosiahla čas 44:26,4 min, ktorým o 5,5 s prekonala striebornú Rusku Oľgu Zabelinskú a o 11,4 s tretiu v poradí Annu van der Breggenovú z Holandska, víťazku nedeľňajších pretekov s hromadným štartom – viac.

15.56: Vojenská polícia zvýši ostražitosť, aby zabránila ďalším incidentom podobným tomu z utorka, keď pravdepodobne guľky zo strelnej zbrane rozbili okná na autobuse s novinármi.

Pavol Kopp na olympijskej strelnici. Foto: SITA, Martin Medňanský
Pavol Kopp Pavol Kopp na olympijskej strelnici.

15.25 – Streľba: Pištoliar Pavol Kopp nastrieľal v kvalifikácii ľubovoľnej pištole 556 bodov a zo siedmej priečky postúpil do finále, ktoré je na programe o 17.00. Druhý Slovák Juraj Tužinský obsadil s nástrelom 541 bodov 33. miesto – viac.

13:57 – Cyklistika: Holandskú cyklistku Annemiek van Vleutenovú, ktorá si pri hororovom páde v pretekoch s hromadným štartom ľahšie poškodila chrbticu na troch miestach a doráňala tvár, prepustili z nemocnice.

13:48 – Veslovanie: Stredajšiu časť veslárskej olympijskej regaty (naplánovaných bolo 22 položiek vrátane A-finále párovej štvorveslice mužov a žien) v Riu organizátori zrušili pre silný vietor.

12.33 – Vzpieranie: Pre reprezentantku Taiwanu vo vzpieraní Lin Cu-čchi (28), favoritku na zisk zlatej medaily do 63 kg, sa OH v Riu predčasne skončili pre doping.

12.12 – Džudo: Prezident Poľského vzpieračského zväzu Szymon Kolecki odstúpi 16. augusta z funkcie pre dva aktuálne dopingové prehrešky reprezentantov Tomasza Zieliňského (nandrolón) a Krzysztofa Szramiaka (rastový hormón).

11.22 – Džudo: Belgický džudista Dirk Van Tichelt sa pri oslave zisku bronzu na pláži Copacabana dostal do konfliktu s ochrankou hotela, po ktorom skončil s monoklom pod ľavým okom.

10.29 – Tenis: Francúzsky tenista Benoit Paire sa v Riu najprv dočkal vyradenia v 2. kole od Taliana Fabia Fogniniho, následne národná federácia FFT oznámila, že ho pre porušenie interných pravidiel vyradila z tímu.

Program slovenských športovcov:
LUKOSTREĽBA
**muži – 1. kolo eliminácie:
Boris Baláž – Pon-čchan Kchu (Kór. rep.) /22.49/, muži – 2. kolo eliminácie (23.28, Boris Baláž?)

STREĽBA
muži: ľubovoľná pištoľ 60 (kvalifikácia 14.00, finále 17.00, Juraj Tužinský, Pavol Kopp)

TENIS
3. kolo (osemfinále) dvojhry mužov: Andrej Martin – Kei Nišikori (Jap.-4) – tretí zápas na dvorci č. 1. (začiatok približne o 18.30)

VODNÝ SLALOM semifinále K1 mužov (18.30, Jakub Grigar), finále K1 mužov (20.15, Jakub Grigar?)

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #basketbal #gymnastika #Rio 2016