Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vlčekovi by Tarr chýbal, Farkas sa teší na zážitky

Do Ria odchádzali s odhodlaním vydať zo seba všetko. Zužitkovať náročnú prípravu. A nevrátiť sa s prázdnymi rukami.

07.08.2016 22:30
Vlček, tarr, Linka, myšák Foto: ,
Denis Myšák (sprava), Erik Vlček, Juraj Tarr a Tibor Linka na Zemníku.
debata

Najvyššie ambície spomedzi sedmičky slovenských rýchlostných kanoistov má na olympijských hrách štvorkajak v zložení Denis Myšák, Erik Vlček, Juraj Tarr, Tibor Linka. Ani Peter Gelle a Martina Kohlová sa však neriadia coubertinovským heslom a túžia aspoň po finále. Najmenšie očakávania sa kladú pod piatimi kruhmi na kanoistu Vincenta Farkasa, ktorý pred piatimi týždňami ani len netušil, že by sa mohol dostať na olympiádu.

„Sme výborne pripravení a jazdili sme aj dobré časy. No podľa nich sa nedá odhadnúť, na čo máte. Nič to však nemení na našich medailových ambíciách. Ak nám do toho neskočí niečo nečakané, máme na kvalitný výsledok,“ tvrdí Vlček, ktorý sedel v jednej lodi s parťákom Tarrom už pred šestnástimi rokmi v Sydney. „Veď už by to ani nebolo ono, keby sme do toho nešli spoločne. Pomáha nám to, navzájom sa stále motivujeme. Bojujeme vždy aj jeden za druhého. Občas sa na niečom aj nezhodneme, ale vždy to rýchlo vyriešime,“ dodáva Vlček.

Tarr posádke verí, ale nálepku favorita zľahčuje. „Vyhrali sme MS aj ME, ale toto sú iné preteky. Ideme do nich s čistým štítom. Naši najväčší súperi budú Austrálčania, Česi a Nemci. Ak sa nenecháme ničím vyrušiť a ostaneme zdraví, dobre to dopadne,“ sľubuje.

Kompletná sedmička rýchlostných kanoistov pre... Foto: Pravda, Ivan Majerský
Myšák, Vlček, Tarr, Linka, farkas, Kohlová, Gelle Kompletná sedmička rýchlostných kanoistov pre Rio - Peter Gelle (sprava), Tibor Linka, Denis Myšák, Martina Kohlová, Erik Vlček, Juraj Tarr a Vincent Farkas na Zemníku.

Úradujúci majstri sveta odlietajú do Ria v pondelok, zvyšná trojica Farkas, Gelle a Kohlová nabrala smer Brazília už v nedeľu. Ešte predtým sa všetci spoločne predstavili na autogramiáde počas majstrovstiev Slovenska v rýchlostnej kanoistike na Zemníku. „Štvorka je naša veľká medailová nádej, preto sme im chceli spolu s SOV vytvoriť čo najlepšie podmienky aj ohľadom letu. Cestujú trochu pohodlnejším spôsobom. Aj v Brazílii majú objednaný apartmán blízko kanála, aby si mali kde oddýchnuť medzi rozjazdou a semifinále, ak bude treba,“ priblížil prezident Slovenského zväzu rýchlostnej kanoistiky Robert Petriska.

„Zatiaľ na preteky nemyslím. Na to bude dosť času priamo v Riu. Skôr sa teším na olympijskú atmosféru a dedinu. Bude to pre mňa veľký zážitok. Počas letu si budem krátiť čas filmami, nejakou knihou a dobrou hudbou. Ako talizman mi stačí krížik na krku,“ povedal Farkas.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Erik Vlček #Juraj Tarr #Vincent Farkas