Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Škantárovci: Ceremoniál bola veľkolepý. Barteková: Zvládla som to!

V brazílskom Riu de Janeiro bolo 21.30 h, keď Danka Barteková priviedla na štadión Maracaná slovenskú výpravu pre Hry XXXI. olympiády.

06.08.2016 09:25
Rio 2016, slávnostný ceremoniál, Slovensko Foto:
Danka Barteková privádza výpravu Slovenska.
debata

Teda aspoň časť z nej, pretože na slávnostnom otvorení napokon defilovalo 25 športovcov, zvyšok 48-člennej skupiny tvorili tréneri a ďalší členovia sprievodu.

„Skvelé, zvládla som to! Priviedla som náš slovenský olympijský tím na štadión Maracaná počas slávnostného otvorenia olympiády v Riu,“ pochválila šarmantná skeetarka samu seba na facebooku.

Slovensko sa dostalo na rad ako 66. krajina. Ceremoniál si nenechalo ujsť deväť zástupcov atletiky, štyria reprezentanti vo vodnom slalome, traja tenisti aj stolní tenisti, obe akvabely, dvaja lukostrelci, jedna gymnastka a športovú streľbu zastupovala iba vlajkonosička, bronzová z OH 2012 v Londýne.

Zatiaľ čo 31-ročná Barteková sa predstaví už na tretích OH, jej o niečo starší generační rovesníci, vodnoslalomári Ladislav a Peter Škantárovci, sa dočkajú svojej premiéry až teraz.

„Bolo to niečo úžasné. Prvý raz sme mohli otvorenie zažiť na vlastnej koži. Sú to neopísateľné pocity. Keď sme vošli na štadión, atmosféra bola úžasná. Veľmi sme si to vychutnávali. Sme radi, že sme mohli byť súčasťou toho všetkého,“ sprostredkoval reakciu Ladislava Škantára tlačový atašé výpravy Ľubomír Souček.

„Fantastické, také niečo sa nezažíva každý deň. Práve o tomto je olympiáda, v tom je jedinečná – vo svojej veľkoleposti,“ dodal Ladislavov bratanec a kolega z deblovky Peter.

debata chyba
Viac na túto tému: #Danka Barteková #Rio 2016 #Ladislav Škantár #Peter Škantár