Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pelé olympijský oheň nezapáli. Nedovolí mu to zdravie

Legendárny futbalista Pelé odriekol zo zdravotných dôvodov čestnú úlohu posledného člena štafety a olympijský oheň pri slávnostnom začatí XXXI. hier nezapáli.

05.08.2016 20:04
Pelé Foto: ,
Pelé.
debata (15)

Lekári mu síce účasť povolili, rovnako tak sponzori vlastniaci jeho osobnostné práva, sedemdesiatpäťročný Pelé ale nakoniec sám uznal, že by celý akt nemusel kvôli obmedzenej pohyblivosti zvládnuť.

„Momentálne nie som fyzicky v takom stave, aby som sa mohol olympijského začiatku zúčastniť. Boh vám všetkým žehnaj,“ uviedol Pelé v oficiálnom vyhlásení, ktoré zverejnila televízna stanica SporTV. Kto by ho mohol v čestnej úlohe zastúpiť, zatiaľ nie je jasné.

Trojnásobný majster sveta bol pre vrchol otváracieho ceremoniálu jasným favoritom. Už štyri roky má ale bedrovú protézu a tento rok v zime s ňou bol znovu na operácii. Zle sa pohybuje a pri chôdzi potrebuje paličku. „Všetko záleží na bolestiach svalov, ktoré obmedzujú jeho pohyblivosť,“ povedal už skôr agentúre Reuters Pelého hovorca.

Jeden z najlepších futbalistov histórie dostal od organizátorov oficiálne pozvanie tento týždeň, vyjadriť sa ale najprv museli jeho sponzori. Americká spoločnosť vlastniaca Pelého marketingové práva dovolenie dala.

Slávnostné zahájenie začne na štadióne Maracana v Riu hodinu po polnoci SELČ.

15 debata chyba
Viac na túto tému: #pelé #Rio 2016