Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Phelps bude štartovať aj o štyri roky v Tokiu, myslí si Lochte

Najprv koniec kariéry, potom návrat "iba" na olympijské hry 2016 a teraz? Americký plavec Michael Phelps v stredu na tlačovej besede označil nadchádzajúce OH v brazílskom Riu de Janeiro za svoje "potenciálne posledné".

04.08.2016 14:17
Phelps, Lochte Foto: ,
Michael Phelps (vľavo) a Ryan Lochte.
debata

Jeho krajan, kolega z bazénov a spolubývajúci z olympijskej dediny Ryan Lochte tvrdí, že 31-ročný najúspešnejší športovec olympijskej histórie sa predstaví pod piatimi kruhmi aj o štyri roky v japonskom Tokiu. „Mám taký zvláštny pocit. Kto na takejto úrovni raz okúsi tú vášeň, to vzrušenie zo súperenia s najlepšími na svete, začne mu to chýbať, keď to pominie. A veľmi rýchlo. Domnievam sa, že práve to ho pomklo k návratu. Nedosiahol všetko, čo si zaumienil. Nemyslím si, že po Riu skončí. Dúfam, že nie,“ tvrdí Lochte.

Phelps štartoval po prvý raz na olympijských hrách už v austrálskom Sydney 2000, mal vtedy pätnásť rokov a motýľkarskú dvojstovku zvládol ako piaty najrýchlejší za 1:56,50. Od Atén 2004 až po Londýn 2012 v indivi­duálnych disciplínach aj štafetách pozbieral dovedna 22 kovov, z nich 18 so zlatým odleskom. Potom síce ukončil či skôr prerušil kariéru, ale v apríli 2014 ohlásil návrat do bazénov. Je prvým americkým plavcom-mužom, čo sa predstaví na OH už piatykrát.

debata chyba
Viac na túto tému: #Rio 2016 #Ryan Lochte #Michael Phelps