Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bývanie je trochu sparťanské, vraví Nagy. K bazénu chodí potme

Richard Nagy zdieľa izbu v olympijskej dedine v brazílskom Riu de Janeiro s ďalším slovenským plavcom Tomášom Klobučníkom.v

04.08.2016 07:36
Richard Nagy Foto: ,
Richard Nagy.
debata

„Bývanie je fajn, trochu sparťanské, ale mám posteľ a už ide aj sprcha,“ komentoval s úsmevom podmienky v dejisku nadchádzajúcich olympijských hier 23-ročný vytrvalec, ktorý tak isto ako jeho spolubývajúci zasiahne do diania hneď v prvý deň programu bazénového plávania.

„Zdravý som, telo funguje. Jedla je tu kopec, takže všetko, ako má byť,“ doplnil Nagy, ktorý do Ria odcestoval aj pricestoval v pondelok. „Aklimatizovaný už som, len to večerné plávanie je divné. Veď človek chodí k bazénu potme.“

Na osobnú bezpečnosť si zverenec Gabriela Barana nesťažuje; víta, že nemusí podstupovať nijaké prehnané osobné previerky. „Veľmi nás neotravujú, čo je dobré. Rozhodne lepšie ako kontroly na vlaňajšom svetovom šampionáte v Kazani, kde musel človek pred nimi vylievať aj čistú vodu,“ uzavrel Nagy, na ktorého v sobotu 6. augusta po 18.00 h SELČ čaká kariérny debut pod bielou vlajkou s piatimi farebnými kruhmi: rozplavba 400 m polohové preteky.

V závere plaveckých súťaží nastúpi na 1500 m voľný spôsob (13. 8.), potom v utorok 16. augusta sa vo Fort Copacabana popasuje s desaťkilometrovou výzvou na otvorenej vode.

debata chyba
Viac na túto tému: #plávanie #Richard Nagy #Rio 2016