Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kučová: Svetové hviezdy? V Riu by som chcela vidieť Slováka Nagya

Chvíle nepríjemného čakania si krátila typicky žensky - v kaderníctve.

03.08.2016 09:00
Kristína Kučová Foto: ,
Kristína Kučová na turnaji v Montreale.
debata

„S kanadskou kamarátkou Genevieve, ktorá ma sprevádzala na minulotýždňovom turnaji v Montreale, sme vyrazili na menšiu dámsku jazdu. Išli sme sa dať ostrihať a trochu nafarbiť,“ prezrádza Kristína Kučová (26).

Slovenská tenistka čaká v Kanade na rozhodnutie Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF). Jej predstavitelia riešia, či Bratislavčanke povolia štart na olympijských hrách v Riu de Janeiro, kde by mohla nahradiť zranenú Dominiku Cibulkovú.

Máte nejaké nové informácie ohľadom vašej účasti v Brazílii?
Ani nie, netrpezlivo čakám. Pán Moška (generálny sekretár Slovenského tenisového zväzu, pozn.) povedal, že mi ihneď napíše. No zatiaľ sa neozval a tak začínam byť trochu nervózna. Priznám sa, že v pondelok som bola podstatne pokojnejšia.

Boli by ste sklamaná, ak by vám ITF nepovolila štart pod piatimi kruhmi?
Neviem, či sa to dá takto povedať. Šanca prišla veľmi nečakane, čiže som si to ani nestihla rozanalyzovať. Sklamanie by preto netrvalo príliš dlho. Hoci priznávam, že by ma to mrzelo. Namiesto do Ria by som cestovala domov a pripravovala sa na US Open.

Aké sú vaše šance na účasť v Riu?
Pán Moška mi povedal, že na prihláškach bolo moje meno napísané pred Jankou Čepelovou. Do úvahy však kompetentní brali renking po Roland Garros, vtedy som sa nachádzala na približne 120. priečke. Čiže výrazný posun po turnaji v Montreale mi veľmi nepomôže.

Aká myšlienka sa vám zjavila v hlave, keď ste sa dozvedeli, že Dominika Cibulková do Ria nepôjde?
Nevnímala som to tak, že sa mi naskytla príležitosť. V tej chvíli mi ani len nenapadlo, že by som mohla byť v pozícii náhradníčky práve ja.

Čo pre tenistu znamená olympiáda? Približuje sa atraktivitou ku štvorici grandslamov?
Každý tenista by chcel skôr vyhrať grandslam ako olympijské hry. Treba sa však na to pozrieť aj z iného hľadiska. Olympiáda sa koná raz za štyri roky, mnohí športovci sa na nej zúčastnia len raz v živote. Preto má výnimočnú hodnotu. Atmosféra, ktorú prináša olympiáda, sa nedá určite porovnať so žiadnym z grandslamov. Účasť v Riu by preto pre mňa znamenala nesmierne veľa.

Ako vnímate fakt, že mnohí z popredných tenistov odmietli cestovať do Ria? Nie je zika len výhovorkou?
Priznám sa, že mám v sebe určité obavy. Lepšie povedané: moji rodičia sa boja. Myslím si však, že ak mám niečo dostať, nemusím sa nakaziť práve v Riu. Pre ziku by som olympiádu rozhodne nevynechala. Nerozumiem preto športovcom, ktorí sa odhlásili. Možno je za tým niečo iné a chcú si dopriať viac oddychu a sústrediť sa na zvyšok sezóny.

Na olympiádu by ste cestovali po prvý raz. Práve po vašom najväčšom úspechu v kariére. Dá sa povedať, že by olympijská výzva prišla v najsprávnejšom čase?
Jednoznačne. Jeden z novinárov napísal, že v Montreale som ani nehrala svoj najlepší tenis, no dokázala som víťaziť inými zbraňami. S tým absolútne súhlasím. Som schopná svoje výkony ešte posunúť. Navyše, veziem sa na víťaznej vlne, čo je len plus.

S akými ambíciami by ste leteli do Brazílie?
Ťažko povedať. Každé kolo by bolo bonusom navyše. Tešila by som sa aj z toho, že by som si zahrala štvorhru po boku Karolíny Schmiedlovej.

Momentálne vás trénuje sestra Zuzana. Je to náhoda, že práve pod jej vedením ste dosiahli životný posun vo svetovom rebríčku?
Neustále si hľadám trénera. Preto mi momentálne radí Zuzka. Do Montrealu však so mnou cestovať nemohla. Dokončuje si vysokú školu, chce si založiť rodinu. Preto je nereálne, aby ma sestra viedla počas dlhšieho obdobia. Zuzka však bude vždy tá, s ktorou sa budem radiť.

V Brazílii sa predstavia športové esá z celého sveta. S ktorou z hviezd by ste sa najradšej aspoň na okamih stretli?
Z veľkých svetových hviezd si ťažko vyberiem. Pred všetkými by som uprednostnila slovenského plavca Richarda Nagya. Máme totiž spoločného kondičného trénera Gabriela Barana. V minulosti som s ním absolvovala plavecké tréningy, poznáme sa už takmer rok a preto by som sa na neho rada išla pozrieť.

Dvojhra málo reálna

Štart K. Kučovej v singli na OH je málo pravdepodobný. STZ v takomto duchu včera informovala ITF. Semifinalistka turnaja v Montreale sa však možno predstaví v debli po boku K. Schmiedlovej. Slovenky sú druhé pod čiarou, uzávierka odhlášok bola v utorok o polnoci.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Rio 2016 #Kristína Kučová