Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kuerten vyzýva športovcov, aby prišli do Brazílie

Bývalý skvelý tenista Gustavo Kuerten vyzýva všetkých športovcov, ktorým sa nechce na olympijské hry do Brazílie, aby najprv strávili víkend v tejto krajine.

03.06.2016 10:35
Gustavo Kuerten Foto: ,
Gustavo Kuerten (vľavo).
debata

„Potom zmenia názor,“ uviedol Kuerten. Bývalý trojnásobný víťaz Roland Garros a niekdajší najlepší svetový hráč neberie na ľahkú váhu nebezpečenstvo spojené s vírusom zika. Strach z ochorenia však nesmie prebiť vznešené olympijské posolstvo spojené s návštevou najväčšej juhoamerickej krajiny. Kuerten tvrdí, že brazílski organizátori musia urobiť maximum, aby sa zabránilo ochoreniu čo len jedného športovca. „Treba vynaložiť všetky sily, aby sme minimalizovali možný risk. Ak sa to stane čo len jednému človeku, nebude to dobré,“ uviedol 39-ročný Kuerten počas Roland Garros v Paríži, kde vystupuje ako ambasádor Tenisovej siene slávy v Newporte.

Výkonný riaditeľ siene slávy Todd Martin označil Kuertena za starého priateľa. „Počas mojej kariéry nebol iný hráč, ktorý by prechovával takú vášeň pre šport a tenis ako práve Kuerten. Jeho smiech, s ktorým hral zápasy nielen v Paríži, ale na celom svete, bol mimoriadne nákazlivý,“ povedal Todd Martin, ktorý mal proti Kuertenovi pozitívnu bilanciu 2:1.

Populárny „Guga“ triumfoval vo dvojhre na Roland Garros v rokoch 1997, 2000 a 2001. Postupne na neho vo finále nestačili Španiel Sergi Bruguera, Švéd Magnus Norman a ďalší španielsky hráč Alex Correta. Turnaj na parížskej antuke rodák z Florianópolisu Kuerten zvykol nazývať aj „rajom či posvätným“. Tiež vravieval, že jeho láska k tomuto grandslamovému podujatiu sa zrodila už vtedy, keď ako 15-ročný prvýkrát prekročil brány areálu Rolanda Garrosa.

debata chyba
Viac na túto tému: #Zika #Gustavo Kuerten