Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Polícia počas cyklistiky zatkla diváka, lebo sa neusmieval!

Denno-denne si podujatia na olympiáde v Londýne užívajú tisícky fanúšikov, ktorí sa vracajú domov s úsmevom na tvári po zhliadnutí skvelých výkonov. Neplatí to však vždy. Hovoriť by o tom vedel Mark Worsfold.

09.08.2012 18:44
Mark Worsfold Foto:
Mark Worsfold s rodinou.
debata (26)

Učiteľ bojových umení a niekdajší vojak sa šiel v prvý deň olympiády pozrieť na preteky v cestnej cyklistike. V Londýne a okolí svietilo v sobotu krásne slniečko, nevyberalo sa žiadne vstupné, navyše domáci Briti mali v pelotóne viacerých favoritov. Aj preto sa do davu vybral i päťdesiatšty­riročný Worsfold.

Finiš pretekov však nevidel. Dôvod? Muž, ktorý trpí zákernou Parkinsonovou chorobu sa zdal podozrivý pred miestnu políciu, ktorá ho „zbalila“ ako obávaného teroristu!

Keď Markova manželka Nicol nedostávala od svojho muža žiadne správy, navyše ten neprichádzal na oslavu deviatich narodenín ich dcérky, začala sa strachovať. O to viac bola prekvapená a šokovaná po zistení, že jej muž je zadržaný a sedí v policajnej cele.

Worsfoldovi zobrali odtlačky prstov, spravili mu testy DNA a podrobili ho výsluchu. A to všetko len preto, že počas pretekov sa neusmieval a podľa vyjadrení policajtov ‚nemal dobrú náladu, čo vyvolalo veľké podozrenie‘.

Polícia sa bráni, že Worsfolda zadržala nielen kvôli jeho výrazu, ale aj nevyhovujúcemu odevu. Navyše bol podľa mužov zákona v blízkosti protestujúcej skupinky ľudí…

Markovi Worsfoldovi diagnostikovali Parkinsovú chorobu v roku 2010. Jedným z jej príznakov je pritom aj stuhnutie svalov. Aj preto mohol mať nehybný výraz tváre. „Policajti ma chytili, hodili na zem a spútali. Ja som pritom nič nerobil a staral sa sám o seba. Neusmieval som sa, tak ma zatkli,“ povedal šokovaný pre britské médiá.

Podľa polície v meste Surrey, kde sa celý incident odohral, bol Worsfold zadržaný pre ohrozovanie verejného poriadku. Dôstojníci sa mu neskôr ospravedlnili a uznali svoju zbrklosť.

26 debata chyba