Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tréner v slzách: S Riszdorferovcami by to nebolo lepšie

Zhlboka sa nadýchol, aby zhodnotil olympijské finále slovenského štvorkajaka a - rozplakal sa.

09.08.2012 15:16
debata (36)

„Nemyslel som si, že ma to tak zlomí, ale štyristo dní som robil pre úspech tejto lode všetko, čo som vedel. Ťažko stráviť takúto prehru. Ale nemôžem sa sťažovať, veď mám len dvadsaťosem rokov,“ ospravedlňoval sa Peter Likér (na snímke Ľuboša Pilca z prípravy na OH) utierajúc si slzy pod slnečnými okuliarmi.

Bolí to. Chlapci boli dobre pripravení, aj... Foto: Ľuboš Pilc
Peter Likér Bolí to. Chlapci boli dobre pripravení, aj rozjazda naznačila, že majú na medailu. Aj na zlatú. Šiel som popri trati na bicykli. Prvá päťstovka bola veľmi dobrá, Austrálčania odskočili, ale naši sa držali Maďarov. Sledoval som jedným očkom aj Nemcov a Čechov, vedel som, že majú silný záver. Asi po sedemsto metroch sa naša loď trochu rozkývala a chalani už nechytili rytmus. Je mi veľmi ľúto Peťa Gelleho, predsa len Erik (Vlček) Ďuro (Tarr) už olympijskú medailu majú a zaslúžil si ju aj on, je to veľmi kvalitný pretekár," vravel Likér.

„Bolí to. Chlapci boli dobre pripravení, aj rozjazda naznačila, že majú na medailu. Aj na zlatú. Šiel som popri trati na bicykli. Prvá päťstovka bola veľmi dobrá, Austrálčania odskočili, ale naši sa držali Maďarov. Sledoval som jedným očkom aj Nemcov a Čechov, vedel som, že majú silný záver. Asi po sedemsto metroch sa naša loď trochu rozkývala a chalani už nechytili rytmus. Je mi veľmi ľúto Peťa Gelleho, predsa len Erik (Vlček) Ďuro (Tarr) už olympijskú medailu majú a zaslúžil si ju aj on, je to veľmi kvalitný pretekár,“ vravel Likér.

Bývalý komárňanský kajakár sa ujal štvorkajaka na začiatku minulej sezóny, po tom, čo sa tejto funkcie zriekol Tibor Soós. Likér sa musel vyrovnať s pozíciou trénera – nováčika, navyše v dusnej atmosfére, ktorú vytváral osobný spor medzi Michalom Riszdorferom a Erikom Vlčekom. Ťahanice okolo zloženie káštvorky vyvrcholili mesiac pred olympiádou. Zo zostavy, ktorá vlani v Szegede vybojovala olympijskú účasť, vypadli obaja Riszdorferovci. Michal pre slabšiu výkonnosť.

„Tie hádky nikomu neprospeli. Mrzí ma, ako dopadol Riči Riszdorfer, lebo je vynikajúci háčik. Musel držať s rodinou a potom chalani nechceli, aby sa na olympiáde rozdelila partia na trojicu a jedného Riszdorfera. Ale tieto preteky neboli o vzťahoch. Toto bol najlepší štvorkajak, aký sme dali dokopy. Za tým si stojím. S Riszdorferovcami by to nebolo na olympiáde lepšie. Starý štvorkajak už nešiel tak, ako mal. Na júnových majstrovstvách Európy v Záhrebe dostal od bronzových Srbov vyše dve sekundy, tí istí Srbi tu ani nepostúpili do finále.“

Sklamanie slovenského štvorkajaku v londýnskom... Foto: TASR
OH Londýn, kanoistika, štvorkajak, K4, Vlček, Gelle, Jankovec, Tarr Sklamanie slovenského štvorkajaku v londýnskom cieli bolo obrovské.

Likér počíta s tým, že v Komárne privítajú kajakárov zmiešané reakcie. „Niektorým ľuďom sme týmto výsledkom spravili radosť. Doma budeme čeliť silnému tlaku, najmä chalani, ale musia sa k tomu postaviť čelom. Viem, že od fanúšikovia čakali medailu, aj ja som dúfal v aspoň jednu. Keď sme vyhrali o pol lode pred Nemcami rozjazdu, mnohí nás už pasovali za olympijských šampiónov, ale finále je o niečom inom. Musíte mať deň,“ zakončil tréner.

36 debata chyba