Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vlček: Mysleli sme aj na medailu, s týmto som nerátal

V cieli ich to štvalo, hrýzlo, ale ôsme miesto z finále v K2 na 1000 m musia Erik Vlček s Petrom Gellem rýchlo dostať z hlavy preč. Vo štvrtok ich čaká ďalšia olympijská porcia - finále štvorkajakov.

08.08.2012 13:27
OH Londýn, kanoistika, Peter Gelle, Erik Vlček Foto:
K2: Peter Gelle s Erikom Vlčekom.
debata (1)

Majstri sveta zo Szegedu 2011 na najlepších na kanáli v Eton Dorney nemali. Vo finále sa vytrápili do posledných metrov a obsadili poslednú, ôsmu priečku.

„Naozaj som sklamaný, že sme prišli na poslednom mieste. S tým som naozaj nerátal. Myslel som si, že aj keď nám to nepôjde, jednu-dve posádky predbehneme. Ale som na nás hrdý, že sme sa s Peťom dostali do olympijského finále,“ povedal v cieli Vlček.

Jeho parťák z lode komentoval finálovú jazdu takto: „Nevedeli sme predviesť finiš, na aký sme zvyknutí. Nemali sme deň, nedá sa stále vyhrávať. Ráno sme sa cítili dobre, všetko vyzeralo fajn, ale druhá päťstovka, to skrátka nebolo ono.“

Vlčeka s Gellem čaká vo štvrtok druhé finále v priebehu 24 hodín. Nasadnú do lode spolu s Jurajom Tarrom a Martinom Jankovcom a skúsia si v štvorkajaku napraviť chuť. „Sú dni, keď vám to nevyjde, ale stále verím, že máme formu. Vnímam ôsme miesto ako športovú tragédiu, ale neberiem to tak, že sa nám zrútil svet. Vyvetráme si hlavy a sadneme si do štvorkajaka,“ vravel odhodlane Vlček. „Presne tak. Na tieto preteky musíme rýchlo zabudnúť. Uvidíme, či nás neúspech ešte viac nabudí, ale určite si nesadneme do lode s pocitom neistoty,“ dodal Gelle.

1 debata chyba