Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Londýn zachvátilo šialenstvo: Usain, Usain!

Osem najrýchlejších mužov planéty, osemdesiat tisíc divákov na olympijskom štadióne, miliardy pri televíznych príjmačoch. Je nedeľa krátko pred desiatou, zraky celého sveta sú upreté na Londýn. Všetko je pripravené na najočakávanejší športový moment roka. Šprint mužov na 100 metrov.

06.08.2012 01:28
Usain Bolt Foto:
Usain Bolt.
debata (5)

Pár minút pred nástupom šprintérov je dav na štadióne vo vytržení. Súťaž kladivárov je prerušená, blesky fotoaparátov cvakajú ostošesť.

Bežci sa zoraďujú vedľa seba, o pár minút všetko vypnukne.

Obhajca zlatej medaily z Pekingu a držiteľ svetového rekordu Jamajčan Usain Bolt robí svoje tradičné opičky a baví divákov. Američan Ryan Bailey si pokľakol na dráhu a začal sa modliť, ďalší Jamajčan Yohan Blake premýšľa o taktike na svojho krajana a kamaráta a takisto sa škerí do kamier.

Štart sa začne o pár sekúnd, inak vždy hlučný kotol stíchne, že by bolo ihlu počuť spadnúť.

Výstrel z pištole a ide sa na to! Bolt má tradičné pomalší začiatok, ale dravo sa derie dopredu. Od polovičky pretekov už vedie s náskokom, cieľom prebeží ako blesk časom 9,63! Olympijský rekord, druhý najlepší čas histórie a obhajoba zlata je na svete.

Víťazná stovka v podaní Usaina Bolta:

Šoumen Bolt si zobral jamajskú zástavu, pozdravil sa so súpermi a vydal sa na koliečko slávy okolo štadióna. Osemdesiat tisíc ľudí začalo hlasito skandovať jediné slovo: „Usain, Usain, Usain!“

Hrdinovi dňa tlieska basketbalista Kobe Bryant, pokrový profík Tony G či princ Harry a vojvodkyňa Kate Middletonová.

V Londýne sa začína veľká jamajská párty.

5 debata chyba