Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Danu Velďákovú rozhodil Bolt, nepomohlo jej ani zapchanie uší

V Pekingu nemala ani jeden platný pokus a vypadla v kvalifikácii, o štyri roky neskôr trojskokanka Dana Velďáková síce postúpila do finále, v ňom sa jej však nevydaril ani skok. Dvakrát prešlapla, v treťom pokuse skočila slabučkých 11,92 a skončila posledná.

05.08.2012 22:21
OH 2012, trojskok, velďáková Foto:
Velďáková vo finále trojskoku na OH 2012 v Londýne.
debata (4)

„Už počas rozcvičky som sa necítila dobre. Hlava bola v poriadku, ale nohám to nešlo. Členky som mala na dovolenke, robila som veľa chýb,“ hodnotila.

Pred druhým pokusom ju trochu vyrušil jamajský šprintér Usain Bolt, ktorý sa akurát chystal na svoje semifinále. „Bola som pripravená na skok, keď v tom ma zastavil rozhodca. Nie je to až také netradičné, ale hukot ľudí sa nedal prehliadnuť. Musela som si dokonca zapchať uši, aby som sa vedela lepšie sústrediť,“ priznala.

Tridsaťjedenročná rodáčka z Rožňavy je však i tak so svojím účinkovaní v Londýne spokojná. „Chcela som sa dostať do finále, čo sa mi podarilo. Naozaj mi je ľúto, že s nami hľadisko nespolupracovalo tak dobre ako s domácimi Britmi či svetovými hviezdami,“ povzdychla si.

Nemala po troch zbabraných pokusoch pocity ako v Pekingu? „To určite nie, pretože toto bolo finále,“ dodala Dana Velďáková.

4 debata chyba