Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dream Team ukázal svoju silu. To som ešte v živote nevidel, žasol tréner

Štvrtová noc v Londýne patrila americkým kúzelníkom s loptou. Jagavý Dream Team rozobral hráčov Nigérie na malé súčiastky ako lego, pričom Američania prekonali hneď osem rekordov!

03.08.2012 14:53
Kevin Durant Foto:
Na čo siahol, to mu vyšlo. Kevin Durant odohral proti Argentíne skvelý zápas.
debata

Od Nigérie, ktorá má vo svojom kádri viacero hráčov so skúsenosťami z NBA, sa pritom očakával úplne odlišný výkon. Afričania však akoby zabudli brániť, čo zámorské hviezdy dokonale využili. V druhej minúte vyhrávali 13:0, na konci prvej štvrtiny mali na svojom konte neuveriteľných 49 bodov! „Nikdy v živote som nevidel také strelecké predstavenie. Tí chlapci jednoducho nemohli netrafiť,“ sklonil poklonu svojim zverencom tréner Mike Krzyzewski.

Strelecké galapredstavenie pokračovalo aj naďalej. Stobodovú hranicu pokorili päť minút pred koncom tretej štvrtiny, čo priviedlo divákov v hale do šialenstva. „Keď sa rozbehneme, je to pre súperov veľký problém,“ povedal Kobe Bryant.

Parádnymi smečmi sa prezentoval aj hviezdny... Foto: Reuters
LeBron James, OH Parádnymi smečmi sa prezentoval aj hviezdny LeBron James.

Američania sa hrou bavili a lámali jeden rekord za druhým. Päť minút pred koncom mali na svojom konte už 139, čím sa stali najlepšie strieľajúcim tímom histórie olympiád v jednom zápase. „Dámi a páni, práve ste sa stali svedkami momentu, ktorý sa zapíše do dejín,“ kričal nadšene hlásateľ v hale. A to nebolo ešte ani zďaleka všetko. Hlavní adepti na zlato stihli pridať ďalších 17 bodov, a celkovo nazbierať 156 bodov.

Pri pohľade na pozápasové štatistiky zostali aj samotní hráči v nemom úžase z úspešnosti spoza trojkového oblúku – trafili sa neuveriteľných dvadsaťdeväťkrát! „Bol to jeden z tých večerov, keď nám padlo do koša úplne všetko. Dnes by nás nezastavil nikto,“ priznal najlepší strelec amerického tímu Carmelo Anthony. Krídelník NY Knicks vytvoril nový rekord amerického tímu na OH, keď sa blysol 37 bodmi. Potreboval na ne pritom len necelých 15 minút.

Trojkový mág zápasu Carmelo Anthony. Foto: SITA
Carmelo Anthony Trojkový mág zápasu Carmelo Anthony.

Zámorskí basketbalisti síce vyhrali o 83 bodov, podľa trénera Krzyzewskeho im ale nešlo o zneúctenie súpera. „Po polčase som už neposlal na palubovku Kobeho Bryanta ani LeBrona Jamesa, navyše Carmelo šiel na lavičku v polovičke tretej štvrtiny. V basketbale je pravidlo, že treba zakončiť do 24 sekúnd, moji chlapci ho len dodržiavali. Nemôžem za to, že všetko na čo siahli im vyšlo. Hádam si ale niečo nechali aj na ďalšie zápasy,“ dodal s úsmevom.

Skóre po zápase. Foto: Stanislav Benčat
Basketbal, USA - Nigéria Skóre po zápase.

Hráči Nigérie boli po zápase sklamaní, ale prehru brali s realitou. „Chceli sme si to užiť, ale namiesto toho sme kopili chybu za chybou, naša obrana takmer nefungovala. Ak budú hrať takto aj naďalej, nikto nebude mať šancu,“ priznal rodák z Buffala Ike Diogu, ktorý pôsobil v siedmich kluboch NBA a reprezentuje Nigériu.

debata chyba