Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zvláštna medaila s netradičným odtieňom

Tretíkrát zažil Slovenský dom v Londýne medailovú oslavu a tretíkrát mala bronzový lesk. Bratia Peter a Pavol Hochschornerovci síce nedokázali pridať k zlatu zo Sydney, Atén a Pekingu štvrtý najcennejší kov, no i z tretieho miesta mali radosť.

03.08.2012 03:41
Peter a Pavol Hochschornerovci Foto:
Peter (vpravo) a Pavol Hochschornerovci.
debata (4)

„Keď si uvedomím, akú zlú jazdu sme zašli, tak aj ten bronz je krásny. Je to medaila z olympiády a tá sa vždy cení,“ priznal Pavol.

O osude bratislavských dvojičiek rozhodol nepatrný dotyk na šestnástej bránke. Keďže finále sa podľa nových pravidiel ide len na jednu jazdu, nebol čas na opravu. „Pri jednej jazde sa nedá šetriť, treba to napáliť a buď to vyjde alebo nie,“ pripojil Pavol.

Tridsaťdvaroční súrodenci na olympiáde prvýkrát našli premožiteľov, majú tak o motiváciu naviac sa dokonale pripraviť na Hry do Rio de Janeiro v roku 2016. „Určite by bolo krajšie tam ísť ako štvornásobní víťazi, ale čo už. Nedá sa nič robiť. V Brazílii si budeme chcieť určite napraviť chuť,“ konštatoval Pavol. Brat Peter ho doplnil: „Konečne budeme mať za súperov olympijských víťazov, našim cieľom bude opäť sa dostať na vrchol a zdolať ich.“

Pohľad na bronzovú medailu bol pre bratov zvláštny. Kov mal totiž netradičný odtieň. „Nedá sa porovnávať s tými predošlými, pretože je z iného materiálu a inej farby. Toto je taká klasická, navyše bronzová. Akurát je pomerne veľká. Najkrajšia bola ale tá z Pekingu,“ hodnotili medaily Pavol.

Ako sami priznali, bronz alkoholom zapíjať určite nebudú. „Nie nie, ten si nedáme, pretože my vôbec nepijeme a zatiaľ s tým začínať ani nechceme,“ dodal Peter Hochschorner.

4 debata chyba