Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Inokedy porazíme Britov aj s dotykom, smútil otec Hochschorner

Trikrát sa radoval so synmi zo zlatej medaily, teraz sa musel zmieriť len s bronzom. Tréner vodnoslalomárskych dvojičiek Peter Hochschorner starší bol po londýnskych olympijských pretekoch sklamaný.

02.08.2012 17:11
Peter Hochschorner starší Foto:
Peter Hochschorner starší.
debata

„Rozhodujúcim momentom nebol ani ten ‚ťuk‘ na šestnástke, ale otočka medzi 18 a 19 bránkou. Chalanov tam vyviezlo, museli sa nakloniť na jednu stranu čo narušilo prejazd bránkou. Ten sa následne spomalil, kde podľa mňa stratili rozhodujúce sekundy,“ analyzoval.

Jeho synovia sa však i tak mohli tešiť zo štvrtej medaily z olympiád za sebou. „Pozitívum vidím v tom, že po celý čas bojovali. Bohužiaľ, aj tak im nám to nevyšlo podľa predstáv,“ smútil.

Zlato i striebro putuje pre domácich, ktorí tak dokonale využili znalosť domáceho prostredia. Po ich triumfe nastala v areáli Lee Valley obrovská radosť nielen na tribúnach, ale aj v cieľovom priestore. Briti naskákali do vody, pričom ich prvotné spontánne oslavy trvali niekoľko minút.

„Išli si svoje. My sme vedeli, že by si sa dali poraziť aj s dvojsekundovou penalizáciou, ale bohužiaľ, tá trať bola priškrtená a nie veľmi technická. To pri tom dotyku rozhodlo o našej prehre. Briti boli a sú poraziteľní aj s dotykom… Teoreticky aj prakticky sme zvyknutí, že s jedným ‚ťukom‘ sa dá vyhrať. Dnes tomu však tak nebolo,“ dodal Pavol Hochschorner starší.

debata chyba