Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

'Hochšíkom' fandí sestra, Igor i Ikena

V zaplnenom dvanásťtisícom kotli vodnoslalomárskeho areálu v Lee Valley sa nestratili ani slovenské vlajky. Desiatky fanúšikov spod Tatier so zástavami či dresmi prišli povzbudiť slovenské medailové nádeje Petra a Pavla Hochschornerovcov a Janu Dukátovú v hone za medailou.

02.08.2012 15:57
Fanúšikovia Foto:
Fanúšik Igor s nevlastným synom Ikenom.
debata

„Chalanom verím, hádam sa dostanú na prvé a miesto a získajú štvrté zlato. Takisto budem silno držať palce aj Janke,“ povedal fanúšik Igor. Rodený Bratislavčan žije v Londýne už osem rokov, na preteky prišiel aj s nevlastným synom Ikenom.

„Pracujem ako učiteľ telesnej výchovy na základnej škole, takže k športu mám veľmi blízko. Dostať sa sem bola skvelá príležitosť ako vidieť našich. Aspoň na chvíľu sa cítim bližšie domovu,“ pripojil.

Ako priznal, zohnať lístky na preteky mu problémy nerobilo. „Dal som si žiadosť v lotérii a uspel som,“ dodal Igor.

Hochschornerovcov prišla povzbudiť aj sestra Eva. Foto: Pravda
Eva Hochschornerová Hochschornerovcov prišla povzbudiť aj sestra Eva.

Povzbudiť slovenských reprezentantov prišla aj sympatická Gabriela. Žije a pracuje v Londýne, na olympiádu za ňou prišli aj rodičia z Bratislavy. „Zatiaľ je to perfektné. Hochšíci mali najlepší čas, škoda len toho malého ťuku,“ analyzovala po semifinále. Otec Ladislav ju doplnil: „To vôbec nevadí, prvá jazda je len o poradí, vo finále ideme do toho!“

Gabriela s otcom Ladislavom. Foto: Pravda
Fanúšikovia Gabriela s otcom Ladislavom.

O pár minút po úspešných dvojičkách postúpila do bojov o medialy aj Jana Dukátová. Bude aj ona atakovať najvyššie méty? „Keď budeme silno držať palce, tak môže uspieť,“ dodal s úsmevom pán Ladislav.

V areáli nechýbal ani bronzový medailista z C1 Michal Martikán, ktorému robila spoločnosť manželka Lenka a dcérky Tamara a Ema.

V areáli nechýba Michal Martikán s manželkou... Foto: Pravda
Martikán V areáli nechýba Michal Martikán s manželkou Lenkou a dcérami Tamarou a Emou.
V areáli nechýba Michal Martikán s manželkou...
Gabriela s otcom Ladislavom.
+1Igor a Ikena.
debata chyba