Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hantuchová plačom: Aj ja som chcela získať medailu

Zo štvorice Slovákov sa dostala v olympijskom tenisovom turnaji najďalej, no končila v slzách. Daniela Hantuchová prehrala v treťom kole dvojhry na centrálnom dvorci vo Wimbledone s Dánkou Carolinou Wozniackou 4:6 a 2:6.

01.08.2012 22:01
Daniela Hantuchová Foto:
Sklamaná Daniela Hantuchová.
debata (13)

„Veľmi som sa na tento zápas tešila, ale nepodala som výkon ako v predchádzajúcich dňoch. Caroline skvelo vychádzal servis, zatiaľ čo ja som nevedela trafiť jedno podanie. To sa potom hrá ťažko hrá. Asi som až príliš veľmi chcela,“ rozoberala príčiny prehry.

Zlom v zápase nastal v siedmom geme prvého setu, keď si Slovenka po zbytočných chybách prehrala podanie a súperku už nedokázala brejknúť. „Tú hru som jej doslova darovala. Od tohto momentu hrala ešte viac agresívnejšie a ja som nedokázala reagovať. Postúpila zaslúžene,“ priznala. Dánka hrala Hantuchovej aj jemne na psychiku. Pri jednom dobehu za loptičkou narazila do stoličky a vyžiadala si zdravotnú pauzu. „Vôbec som si to nevšimla. Troška dlho sa tam ošetrovala, ja by som hrala určite hneď dalej, ale každý sme iný,“ konštatovala.

   

Prestávku medzi dvomi setmi spestril dojímavý moment na tribúnach, keď jeden z divákov požiadal svoju partnerku o ruku. Potlesk poloprázdnych tribún a motivácia postupu do štvťfinále však i tak Hantuchovú nedokázal nakopnúť k obratu. „Snažila som sa zostať pokojná, pretože na tomto turnaji mi veľmi záležalo. Nevyšlo mi to.“

Popradskej rodáčke držal v hľadisku palce aj bronzový vodnoslalomár Michal Martikán. Ani jeho podpora však nestačila. „Veľmi si vážim, že prišiel. Mať niekoho takého v obecenstve je vždy niečo výnimočné. O to viac ma mrzí, že aj ja nezískam medailu,“ dodala zronená Hantuchová.

13 debata chyba