Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Miliónová americká šou pod košmi

Každé štyri roky patria k najväčším lákadlám olympijských hier, o ich víťazstve takmer nikdy nikto nepochybuje, pričom fotografia s jedným z nich je cenená nielen pre fanúšikov, ale aj ostatných športovcov. Basketbalové hviezdy NBA.

01.08.2012 16:29
LeBron James a Kevin Durant Foto:
LeBron James a Kevin Durant.
debata

Členovia Dream Teamu majú v Londýne výnimočné výsady. Ako jedni z mála nebývajú v olympijskej dedine, hoci z nej by to mali do basketbalovej haly na skok, ale v jednom z luxusných hotelov. Americká výprava ich tak chce čo najviac uchrániť od záujmu širokej i športovej verejnosti.

Kobeho Bryanta bráni Murad al-Mabruk z Tuniska. Foto: TASR, AP
Bryant, Mabruk Kobeho Bryanta bráni Murad al-Mabruk z Tuniska.

„Určite by to bola zábava bývať s ostatnými športovcami, ale s tým sa nedá nič robiť. Do olympijskej dediny sme si urobili aspoň pekný výlet a stretli množstvo skvelých športovcov. Keby to bolo len na mne, chcel by som vidieť všetko – od zápasov v hádzanej až po chôdzu,“ priznal 206-centimetrov vysoký Kevin Durant z Oklahomy.

Na zápasy chodia so špeciálnou ochrankou, počas dvoch hodín im tlieska zaplnená aréna a oni sa jej za to odvďačia skvelou šou. „Krásny smeč v podaní LeBrona Jamesa, parádna trojka Kobeho Bryanta,“ kričí miestny hlásateľ. Z reproduktorov v hale sa síce neozýva tradičný americký rap, ale britské hudobné klasiky ako Beatles, Rolling Stones či Oasis, no nikomu to nevadí. Práve naopak. Piesne ako „I can get no satisfaction“, či „Wonderwall“ sú výborným katalyzátorom dobrej nálady. Tú mala aj manželka amerického prezidenta Michelle Obamová, ktorá po hladkom víťazstve USA nad Francúzskom o 27 bodov dokonca každého hráča osobne vybozkávala.

„Olympiáda je úžasná. Vždy tu zažijem veľa zábavy,“ vytešoval sa Kobe Bryant a pokračoval: „Najviac sa teším na atletický šprint na 100 metrov a Usaina Bolta. V Pekingu som ho vidieť nemohol, teraz si to všetko vynahradím.“

Hviezda Oklahomy Russell Westbrook v súboji s... Foto: TASR, AP
USA, Westbrook, OH Hviezda Oklahomy Russell Westbrook v súboji s Francúzom Nandom de Colom.

Otázkou zostáva, či uvidia fanúšikovia jagavé hviezdy aj o štyri roky v Rio de Janeiro. Majitelia klubov NBA sa totiž dožadujú, aby od najbližších Hier hrali basketbalový turnaj, podobne ako vo futbale, len hráči do 23 rokov, aby nemuseli riskovať zranenia hráčov so zmluvami na 10 a viac miliónov dolárov.

Ak by sa im to podarilo presadiť, bola by to obrovská rana pre športový svet.

debata chyba