Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dokázal som to! tešil sa po zlatom hetriku Estanguet

Po fiasku v Pekingu, kde nepostúpil do finále a skončil až na deviatom mieste, zasadol Francúz Tony Estanguet opäť na vodnoslalomársky trón. Rodák z mestečka Pau sa radoval z tretej zlatej medaily a prebral zlaté žezlo od Michala Martikána.

31.07.2012 18:24 , aktualizované: 18:47
Tony Estanguet Foto:
Tony Estanguet.
debata (1)

„Štyri roky som tvrdo pracoval a oplatilo sa. Som veľmi šťastný, pretože v Pekingu som zlyhal. Tento triumf beriem ako obrovské zadosťučinenie, áno, dokázal som to!“ tešil sa.

Na trať sa vydal po Martikánovi, ktorý krátko predtým zajazdil dovtedy najlepšiu jazdu. „Vôbec to nebolo ľahké ísť po Martikánovi. Počul som ako ľudia šalejú, a tak mi bolo jasné, že zašiel veľmi dobrú a hlavne rýchlu jazdu. I napriek tomu som sa snažil zostať čo najviac pokojný a sústredený na svoju jazdu. Podarilo sa,“ povedal so širokým úsmevom francúzsky elegán, ktorý ako prvý v histórii získal tri zlaté medaily v C1. Štvrtú však do zbierky už asi nepridá. „Rio? To už budem mať pomerne dosť rokov, takže s tým už nepočítam,“ vyjadril sa o Hrách v roku 2016.

O skutočnosť, že Martikán bude mať premiérovo na OH bronz, sa postaral 22-ročný nemecký jazdec s gréckymi koreňmi Siders Tasiadis, ktorý predbehol Slováka o 22 stotín. „Získať medailu v takej konkurencii, to je ako žiť svoj rozprávkový sen. Tony aj Michal boli mojimi idolmi a byť v ich spoločnosti je niečo úžasné,“ priznal šťastný Tasiadis.

Šťastie z piatej medaily svojho syna neskrýval Jozef Martikán. „V prvom rade som veľmi rád, že Miško získal medailu, aj bronz je skvelý. Na tejto tažkej vode je sekundová strata zanedbateľná, to sa voľným okom ani nedá postrehnúť. Tonymu musím zablahoželať k zlatu, išiel naozaj veľmi dobre,“ uznal otec úspešného olympionika.

Priamo v areáli Lee Valley povzbudzovala Martikána početná skupina slovenských fanúšikov, ako aj všetci ostatní vodní slalomári, tréneri a funkcionári. „Mišo opäť potvrdil, že je extra trieda, tá jeho jazda bola výborná. Aj preto ma pomerne dosť prekvapili Francúz a Nemec, že dokázali ísť ešte o niečo lepšie,“ priznal Pavol Hochschorner. Jeho brat Peter dodal: „Rozhodli veľmi malé detaily, to je realita. Aj bronz je skvelý a on sa z neho určite teší. Pre nás je jeho úspech takisto veľkou motiváciou, sme tu ako tím, držíme spolu a prajeme si navzájom. Aj my sa budeme snažiť, aby sme skončili čo najlepšie,“ dodal. Dvojičky budú atakovať štvrté zlato z olympiád v sérii vo štvrtok.

1 debata chyba