Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Cibulková: Reakcie ľudí ma mrzia. Vždy som chcela reprezentovať

Dominika Cibulková na tohtoročnú sezónu na tráve nebude spomínať v najlepšom. Po tom, čo vypadla vo Wimbledone v 1. kole si, rovnako zle počínala aj na olympijskom turnaji. Vo dvojhre bola nad jej sily Bulharka Cvetana Pironkovová, vo štvorhe po boku Daniely Hantuchovej nestačili na poľské sesterské duo Agnieszku a Urszulu Radwanské.

31.07.2012 00:01
Dominika Cibulková Foto:
Dominika Cibulková.
debata (106)

„Z debla som asi ešte viac sklamaná ako zo singla, pretože s Danielou sme mohli niečo dobré uhrať. Výsledok je síce jasný, ale Radwanské mali aj dosť šťastia, veľa gemov šlo cez zhody. Chýbal nám aj kúsok šťastia, čo rozhodlo,“ konštatovala slovenská tenisová jednotka.

Rodáčka z Piešťan si turnaj pod piatmi kruhmi skôr vytrpela ako užila. „Olympiský turnaj sa s grandslamovým Wimbledonom nedá porovnávať, je to skôr jeho béčko. Organizácia je na veľmi slabej úrovni, rovnako tak tráva, ktorá sa hrozne šmýkala. Pre mňa tento turnaj nemá takú váhu, ak by som si mala vybrať, radšej by som vyhrala jeden z grandslamov ako zlatú medailu z OH.“

Vyjadrenia dvadsaťtriročnej tenistky vyvovali na Slovensku vášnivé diskusie, Cibulkovú ostrá kritika mrzí: „Dostali sa ku mne informácie, že doma sa šíria reči o tom, ako nechcem reprezentovať. Ja som len povedala svoj názor o olympijskom turnaji, nechcem klamať ľudí, alebo také niečo. Všetky turnaje či duely Fed Cupu hrám dlhé roky, a podľa mňa dobre, ako Slovenka a nie pod vlajkou nejakej africkej krajiny,“ povedala a pokračovala: „Nemôžem za to, že ma olympijský duch tak nepohltil, ako ostatných. Nie som však jediná, kto tento turnaj kritizoval. Veľa dievčat si sťažovalo na rovnaké problémy ako ja.“

Víťazka nedávneho turnaja v Carlsbade následne prezradila, že ak by dostali Slováci divokú kartu v mixe, hrať nebude. „Moje pôsobenie v Londýne sa skončilo, v utorok letím domov a za ďalších pár dní sa presúvam do Ameriky,“ dodala Dominika Cibulková.

106 debata chyba