Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hantuchová po kanáriku: Som vo veľkej pohode

Iba necelých 80 minút trval zápas Daniely Hantuchovej v 2. kole olympijského turnaja. Zvládla ho výborne. Francúzke Alizé Cornetovej nedala najmenšiu šancu, keď zvíťazila 6:3, 6:0. Navyše si ušetrila aj dostatok síl pred štvorhrou po boku Dominiky Cibulkovej proti sestrám Radwanským.

30.07.2012 18:02 , aktualizované: 18:40
Daniela Hantuchová Foto:
Daniela Hantuchová.
debata (17)

Čakali ste, že to bude taká jasná záležitosť?
Z tohto výsledku som naozaj veľmi šťastná. Takýto priebeh som nečakala, o to je to cennejšie. Od medaily som však ešte stále veľmi ďaleko.

Úvod zápasu bol pritom vyrovnaný a na kurte sa bojovalo o každú loptičku…
Aj keď zo začiatku hrala Francúzka nepríjemne, držala som s ňou tempo a bojovala o každú loptičku. V momente, keď som sa dostala do vedenia, som bola ešte agresívnejšia a Alizé na to už nevedela reagovať.

Od stavu 2:3 v prvom sete ste vyhrali desať gemov v rade. Pamätáte si, kedy sa vám predtým podarilo niečo podobné?
Fuh, asi ani nie. To len svedčí o tom, že sa cítim vo veľkej pohode.

Počas zápasu fúkal silný vietor. Ako ste sa s tým vyrovnávali?
Chvíľku mi trvalo prispôsobiť sa podmienkam. Aj vzhľadom na vietor som sa pokúšala hrať čo najagresívnejšie, pretože čím rýchlejšie loptička letí, tým menej ju vietor ovplyvní. Práve preto som nehrala opatrne, ale ešte odvážnejšie.

Vyzerá to tak, že forma sa vám vrátila v pravý čas. Cítite to tak aj vy?
Som vo veľkej pohode, navyše do každého zápasu tu na olympiáde dávam celé svoje srdce, čo sa následne prejavuje aj v samotnej hre. Reprezentovať Slovensko pre mňa znamená nesmierne veľa.

V 3. kole narazíte na víťazku zápasu Wozniacka – Wickmayerová. Koho by ste si želali viac?
V tejto fáze turnaja si už nemožno vyberať. Je mi to naozaj jedno, ja sa budem sústreďovať na seba, aby som hrala najlepšie, ako viem.

**  Roddick ma nepúšťal do hry, priznal Kližan**

Prvé kolo bolo konečnou stanicou pre slovenského tenistu Martina Kližana, ktorý nestačil na favorizaného Američana Andyho Roddicka. Slovenská jednotka podla sympatický výkon, ale po setoch 5:7, 4:6 vo Wimbledone dohrala. „Bol to dobrý zápas. Ľúto mi je hlavne koncovky prvého setu, kde som aj mal gembaly na 6:6. Ak by bol tajbrejk, mohlo to dopadnúť inak. Andy po celý čas podával vo veľkom štýle. Vôbec ma nepúšťal do hry, naopak, pri mojom podaní sa hrali výmeny,“ konštatoval Kližan. Dvadsaťtriročný rodák prišiel do Londýna z rakúskeho Kitzbühelu, kde vypadol až v semifinále. Nerobil mu problém preorientovať sa z antuky na trávu? „To vôbec nie. Pred časom som odohral turnaj v Queense a aj vo Wimbledone, takže som bol v pohode,“ dodal Kližan.

17 debata chyba