Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chaotický Wimbledon

Prepáčte, ale neviem, skúste sa spýtať inde. Veta, ktorú vyslovili desiatky dobrovoľníkov v priebehu prvých hracích dní tenisového turnaja vo Wimbledone asi najčastejšie.

30.07.2012 10:59
Wimbledon Foto:
Mraky nad Wimbledonom.
debata

Slávny areál, ktorý v krátkom časovom období hostí opäť tenisovú smotánku, ani zďaleka nepripomína toľko ospevovaný a uznávaný grandslamový turnaj. Chaos a zlá informovanosť organizátorov, poloprázdne tribúny, nekvalitná tráva a množstvo sťažností od hráčov. Tak vyzerá realita týchto dní v All England Clube.

Tenisový turnaj na olympiáde dlhé roky nepatril k prestížnym záležitostiam. Angličania chceli to zmeniť. Aj preto, že sa hrá v legendárnom Wimbledone. Ich predsavzatia o výnimočnom podujatí pritom, paradoxne, znehodnoducujú samotní organizátori. Na rozdiel od júlového grandslamu sa totiž o všetko starajú dobrovoľníci z celého sveta.

„Sadnite si sem, vlastne nie, musíte ísť veďlajším vchodom. Tu nemôžete byť, toto sú miesta pre zástupcov olympijskej rodiny, chodťe prosím inde,“ takto odháňali slovenských novinárov domáci usporiadatelia počas zápasu Daniely Hantuchovej.

Kurt číslo dva bol pritom zaplnený asi len z polovice. Aktívni dobrovoľníci sa však tvárili akoby sa hralo finále za účasti kráľovskej rodiny. Ďalší z kolegov sa v útrobách areálu dostal takmer až do ženskej šatne. Počas grandslamového turnaja nepredstaviteľná vec.

Olympijský turnaj vo Wimbledone zatiaľ potvrdzuje, že keď dvaja robia to isté, nie je to vždy to isté.

debata chyba