Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

'Prúser sa nekonal'. Martikán zvládol 2. kolo a vyhral kvalifikáciu

Slovenský vodný slalomár Michal Martikán zvládol 2. kolo kvalifikácie C1 a postúpil do utorňajšieho semifinále.

29.07.2012 15:39 , aktualizované: 17:42
Michal Martikán Foto:
Michal Martikán.
debata (3)

Štvornásobný o­lympijský medailista si tak v areáli Lee Valley White Water Centre výrazne napravil chuť z nevydareného 1. kvalifikačného kola. V ňom dosiahol druhý najhorší čas 139,46 s, keď vynechal dvanástu, protiprúdnu bránku, za čo dostal 50-sekundovú penalizáciu. Ak by sa jej nevyhol, bol by prvý.

V 2. kole však sa však už chýb vyvyroval, dosiahol najlepší čas - 90,56 s – a bez problémov postúpil do utorňajšieho semifinále. O 0,27 s zlepšil aj výkon Slovinca Benjamina Savšeka, ktorý vyhral 1. kvalifikač­né kolo.

Celkovo nastúpilo na kvalifikáciu sedemnásť jazdcov, do semifinále postúpilo najlepších dvanásť.

„Je to preňho veľmi dobrý a povzbudivý výsledok, pretože tento rok sa mu príliš nedarilo. Prvú jazdu síce pokazil, ale to ho ešte viac vyhecovalo a nakoplo. Presne toto potreboval, aby sa zdravo nahneval,“ priznal tréner a otec Michala Martikána Jozef a pokračoval: „Priznám sa, že som mal nervy, aby sa mu nejaká chyba nestala aj v druhom kole, našťastie to však dopadlo dobre. Bol by to skutočne veľký ‚prúser‘, ak by vypadol v kvalifikácii.“

Obhajca zlata z Pekingu priznal, že i napriek nezdaru v 1. kole zostal pokojný. „Cítil som sa veľmi dobre, či po fyzickej alebo psychickej stránke. Pred druhou jazdou som vôbec nemal nervy. Vedel som, že som rýchly a musím si len dávať pozor na prípadnú zbytočnú chybu,“ povedal šťastný Martikán.

Vodný slalom – C1 – kvalifikácia: 1. Michal Martikán (SR) 90,56 (0 trestných sekúnd), 2. Benjamin Savšek (Slovin.) 90,83, 3. Takuja Haneda (Jap.) 92,72

3 debata chyba